8 razloga zašto angažirati trenera

web source

Nekima je sama ideja angažirati nekog ko će pokazivati nešto što smo negdje već vidjeli glupa, drugi su govorili o tome da se takav čovjek ne isplati, dok su druga ( veća ) polovina bila ubjedljivija da je trener poželjan. Ovu grupu ispitanika koji su bili u većini smo pitali da kažu svoje argumente. 

Razlog 1.Uče nas novim vježbama i metodama rada.
Ukoliko ste početnik u vježbanju, svakako bi bilo korisno da uzmete barem neki period ličnog trenera. Barem sa svrhom usvajanja pravilnog vježbanja. Ukoliko ste pak napredni u vježbanju, lični trener će Vam ponuditi nove modalitete rada koji će definitivno omogućiti napredak. 


Razlog 2. Ponekad nam mogu pružiti ugodan razgovor 


Iako to nije osnovni cilj ličnog trenera, ponekad će Vam odgovarati da se ispičate sa svojim trenerom o problemima koje želite podijeliti sa njime. 


Razlog 3. Mogu objektivnije procijeniti ciljeve


Svi imamo određene regije tijela koje bismo željeli popraviti. Ipak, postoje određene regije koje bismo možda zanemarili a lični trener ih može bolje uočiti. Također, može nam objektivnije procijeniti vrijeme potrebno za dolazak do određenih ciljeva. 


Razlog 4. Bolji su od ogledala 


Iako je ogledalo odlično kako biste pratili svoje držanje i pokrete dok vježbate, lični trener će nemjerljivo bolje korigirati tijelo te spriječiti neželjene pokrete. 


Razlog 6. Postizanje maksimalnog intenziteta 


Baš kada mislite da više ne možete, čut ćete rečenicu: “Još 5 ponavljanja!“. I iako Vam se čini da ne možete, izgurati ćete tih pet ponavljanja što će biti tim bolje za Vas. Razlog 7.Lični trener Vas očekuje 


Ponekad ćete imati još posla kojeg trebate odraditi. Ipak, obzirom da ste se dogovorili sa trenerom da ćete doći na trening, držati ćete se navedenog pa tako nećete preskočiti trening. 


Razlog 8. Promjena vježbi 


Nakon određenog perioda, tijelo će se adaptirati na navedeni podražaj pa će biti potrebno promijeniti vježbe kako bi se postigao željeni učinak.   Razlog 8. Ne morate razmišljati.   Naravno da navedeno ima svoju cijenu, ali često će Vam odgovarati da se za brojanje ili programiranje treninga ne morate brinuti Vi.