Projekt "Ljubav bez granica"

Mario Klein

Projekt

Kroz fotografije prikazuju ljubav prema djeci, porodici, planeti Zemlji, ljubavi prema sportu, nauci,muzici, gastronomiji, ljubavi prema, ženi, muškarcu, životu .... U projektu su učestvovali: Alta-Iman Ibrahimović, Emina Husedžinović Ibrahimović, Kemal Ibrahimović, Samra Menzilović Ćatić i Mirsad Ćatić, Omar Krasnić, Edina Demirović , Esma Bilanović, Ema Hadžić, Sara Bahto, Asija Hodžić, Mirko Šenkovski-Geronimo-Kole, Almasa Lazović-Beba, Ajka i Isak Ćatić, Erol Mujanović, Mario Klein, Armin Omerović i Alma Subašić, Njegica i Naum Moro, Zlatan Džumhur i Mirza Vranj.


Ovaj projekt će se odvijati u više faza. Prva faza je okupljanje ljudi i fotografiranje istih koji će pomoći u promoviranju i zagovaranju ideje. Fotograf ovog projekta je Mario Klein, a frizuru i šminku je zadužen frizerski salon "Ogledalce".


Drugi dio predstavlja organizacija modne  radionice za djecu koji su svoje ideje i želje o ljubavi prenijeli u vidu poruka i crteža na platno posebnim flomasterima za tekstil. Paralelno se odvijala i radionica u metalu kujundžijskim metodom koju je vodio Omar Krasnić.


Od materijala će modni dizajner Emina Husedžinović Ibrahimović sa svojom ekipom da napravi dvije haljine. Te dvije haljine zajedno sa još dvije  haljine iz njene samostalne kolekcije  bit će donirane i  predstavljene na aukciji zajedno sa radovima  u metalu koje je izradio Omar Krasnić  djeca  i poznate osobe.


Sredstva prikupljena na aukciji koja će se desiti u sklopu modne revije "Secesija" koja će biti održan u "Hastahani"u vrijeme održavanja "Sarajevo Film Festivala" biće uplaćena za "Sigurnu kuću" i pomoć prvenstveno djeci koja su žrtve kućnog nasilja.