Najbolje maske za lice: Peel off maske

getty images

Daleko u prošlosti muškarci su nosili maske pretežno na karnevalima kako bi bili neko drugi. Danas, nosimo maske za lice kako bi se osvježili nakon duge ne prospavane noći i drugih neizbježnih pogrešaka. U posljednja dva mjeseca ovo su naši favoriti među peel off maskama.

Svi tipovi kože dolaze sa svojim blagoslovima i svojim problemima. Nije prikladno njegovati suhu i masnu kožu na isti način. Kako je svako od nas drugačiji, tako je drugačija i naša koža. Iako se ona može podijeliti u osnovne tipove ipak često uz probleme vezane za svoj tip kože imamo još poneki.Vjerujemo da svi imate neku dnevnu ili sedmičnu rutinu njege sada već više manje ustaljenu, za koju su vam trebale godine da otkrijete kako vam baš ti proizvodi odgovaraju. No, pripazite da ne postanete rob određenog kozmetičkog preparata predugo jer bi se koža mogla naviknuti i prestati reagirati na djelovanje.Uz ovaj svakodnevni režim čišćenja kože možda ste primijetili da vam treba još ono nešto. Ako je bila naporna sedmica, ispunjena brojnim poslovnim ili fakultetskim obvezama, druženjima u kafićima ili, možda vaša uobičajena njega više ne djeluje. Zato je potrebno ponekad posegnuti za nečim dramatičnim. Maske za lice su vam naravno poznate, ali jeste li ikada isprobali peel off masku, tj. onu koju ćete po uporabi oguliti s lica.Iako ih možete pronaći za sve tipove kože, maske koje se gule trebali bi izbjegavati muškarci s osjetljivom kožom koju bi potezanje i pomicanje moglo iziritirati. Najbolje ih prihvaćaju masna i mješovita koža kojima godi dubinsko čišćenje.Maska funkcionira tako da se po nanošenju na lice tijekom sušenja pretvara u gumenu supstancu nalik drugoj koži. Kako se suši i skuplja mogle biste osjetiti blago stezanje. To je dobro jer tako se iz pora izvlači sva nečistoća koju jednostavno ne možete dosegnuti tijekom svakodnevne njege.Pri nanošenju pazite da maska ne dođe u dodir s očima, obrvama i bradom iz kojih ćete je teško moći izvaditi. Pripazite i da ne idete preblizu korijenu kose kako se ne biste mučili sa skidanjem maske. Kada je ona potpuno suha započnite na jednom djelu i ogulite je. Možete i igrati igru sami sa sobom u kojoj je pokušavate odlijepiti u jednom komadu. Isperite lice ako vam maska tako nalaže i uživajte u besprijekorno čistoj koži.


ČAJNI TRETMAN 

Zeleni čaj kao peling:

Idealna za čišćenje prljavštine sa lica koja se nakupi tokom dana.

The Body Shop, Japanese Matcha tea Mask, 20 €
ČUDO OD KREME

Može se koristiti kao maska ili sredstvo za čišćenje lica, ali i kao za brzu popravku na dugim letovima ili u suhom uredskom zraku.

Charlotte Tilbury, Multi-Miracle Glow,  60 €LUKSUZNI TEN

Odličan izbor za borbu protiv pigmentacije i umornog tena.

Givenchy, Le soin noir et Blanc, 260 €PJENASTA MASKA

Maska koja idealno vlaži vašu kožu.

Perricone MD, Firming Foam Mask, 55 €