Hamilton potpisao novi dvogodišnji ugovor s Mercedesom

getty images

Iz Mercedesa je stigla vijest da je aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton produljio suradnju s njihovom momčadi do 2020.

Hamiltonu trenutni ugovor završava na kraju 2018., a od Britanca se očekivalo još na početku sezone da produlji vjernost momčadi s kojom je došao do tri naslova. Međutim, pregovori su trajali nekoliko mjeseci pa su se pojavile glasine da bi Hamilton mogao napustiti momčad iz Brackleyja. Ta nagađanja sada su završena jer je Mercedes potvrdio da Hamilton ostaje dio momčadi još najmanje dvije godine, odnosno do velikih promjena pravila koja nastupaju 2020.Prema Forbesu, Hamiltonov novi ugovor u vrijednosti je od 170 milijuna dolara, što ga čini najplaćenijim vozačem u povijesti Formule 1.


“Ovo produljenje ugovora je praktički bila formalnost otkad smo Toto i ja porazgovarali još tijekom zime. Dobro je što smo to stavili na papir i objavili. Sada se vraćamo uobičajenom poslu. Dio sam Mercedesove obitelji već 20 godina i nikad nisam bio sretniji u ovoj momčad nego što sam sada.

Na istoj smo valnoj duljini na stazi, ali i izvan nje. Veselim se novim pobjedama u budućnosti i siguran sam da je Mercedes prava momčad za nadolazeće godine. Iako smo ostvarili brojne uspjehe od 2013., Mercedes je gladniji nego ikad – od Dr. Zetschea i članova odbora na vrhu Daimlera pa sve do Tota i vodstva momčad i svake osobe u Brixworthu i Brackleyju.

“Strast za utrkivanjem koja gori u meni podijeljena je sa svakim članom ove grupe – uvijek nastojimo loviti nova poboljšanja i kopati još dublje kako bi pobjeđivali. Jedva čekam vidjeti što možemo postići u sljedeće dvije i pol godine.”, 
izjavio je Lewis Hamilton.“Slažemo se s Lewisom još otkad smo sjeli i porazgovarali oko detalja ugovora na kraju prošle sezone, ali jasno je da je bilo mnogo interesa i špekulacija oko cijelog procesa. Dobro je što smo završili s time i objavili novi ugovor. Zadnje dokumente smo potpisali ovog tjedna i nismo htjeli nastaviti s odugovlačenjem. Ne postoji mnogo toga što nije rečeno o Lewisu kao F1 vozaču. Jedan je od najvećih i njegovi rekordi govore o tome. Ono u čemu najviše uživam u radu s njim je što mogu upoznati osobu koja se nalazi ispod kacige. Lewis je nemilosrdan u nastojanju da poboljša samog sebe, emocionalno je inteligentan kao član momčad i vjeran je osobama oko sebe. Mercedes je postao Lewisov dom u Formuli 1 i njegova povijest je zauvijek povezana sa srebrno-zelenim Mercedesom. Siguran sam da su pred nama neka nevjerojatna poglavlja naše priče koja tek dolaze.”
, izjavio je Toto Wolff.