Pet savjeta kako se stvarno odmoriti na godišnjem odmoru

getty images

Godišnji odmor nerijetko postaje godišnji umor, pa se nakon njega vraćamo na posao kao prebijeni psi - evo savjeta kako to izbjeći.

Godišnji odmor rijetko je to što treba biti - odmor. Obično nas iscrpljuje sve - od gužvi na cestama i plažama do financija i smještaja, pa se na kraju na posao vraćamo umorniji nego što smo otišli.

Kako bi to izbjegli, evo pet savjeta kako izbjeći umaranje na odmoru:

Aktivnosti moraju biti opuštajuće - prije odmora dobro razmislite što vas najbolje opušta i držite se tih aktivnosti. Nemojte raditi stvari koje vam ne odgovaraju, a za koje se podrazumijeva da se rade na godišnjem odmoru (poput cjelodnevnog boravka na plaži).

Planirajte mudro - ako putujete u rodni grad, dobra je ideja da dogovorite s rodbinom da oni obiđu vas umjesto da u raspored ugurate obilaske na deset različitih adresa.

Promijenite rutinu - što je više moguće promijenite rutinu. Ne pregledavajte mailove, ne tratite puno vremena na surfanje internetom, a zvukove na mobitelu - isključite.

Zabavite djecu - za najmlađe na odmor svakako ponesite nekakvu zanimaciju poput društvenih igara, knjiga, igrica... U suprotnom će vas iscrpiti.

Zaboravite na pogreške - pretvorite negativne misli u pozitivne i iskoristite vrijeme da razmišljate o svojim postignućima umjesto o svojim pogreškama.

I da - odmorite se napokon!