SEAT podržava muzički festival Lollapalooza u Parizu i Berlinu

PR

SEAT ostaje privržen muzici i bit će partner festivala Lollapalooza, jednim od najvećih svjetskih urbanih festivala, te će kao proizvođač automobila organizirati nekoliko aktivnosti u Parizu, gdje se festival održava od 21. do 22. jula, dok će 8. i 9. septembra biti glavni sponzor ovog festivala u Berlinu.

Na pariškom festivalu koji je prošle godine privukao 110.000 posjetilaca, a na kojem će ove godine po prvi put i SEAT biti prisutan, nastupat će bendovi poput Depeche Mode, Gorillaz i The Killers. Pored muzike, ulična umjetnost također će biti u centru pažnje na oba europska događaja, te će u suradnji sa SEAT-om po prvi put biti organizirani "kreativni zidovi" s muralima svjetski priznatih grafičkih umjetnika. Isto tako, posebno osmišljeni SEAT paviljon bit će otvoren za širu javnost, gdje ljubitelji muzike mogu uživati u chill-out zoni, s punjačima za mobilni telefon i wifi-om.


U septembru, posjetioci Lollapalooze u Berlinu mogu uživati u nastupima bendova The Weeknd, Kraftwerk 3D, Imagine Dragons i David Guetta na specijalnoj tribini postavljenoj od strane SEAT-a,  a locirane ispred glavne bine. Pored toga, u dijelu nazvanom Kidzapalooza  djeca i mladi moći će voziti mini automobile modela SEATi uživati u muzici i aktivnostima za cijelu porodicu."SEAT ima odličnu suradnju s Lollapalooza festivalom i njegovom mladom bazom vjernih fanova. Imamo istu strast prema muzici i urbanoj umjetnosti, a festival je savršena platforma za dijeljenje našeg optimističkog, mladog duha ", istakla je Susanne Franz, direktor marketinga u SEAT-u. Štaviše, direktor kompanije GSA Olivier Breš dodaje :


"Veoma smo zadovoljni što nam je SEAT partner na festivalima Lollapalooza u Europi. Partnerstvo nam odgovara, jer je festival Lollapalooza mlad, živahan, šaren i urban, baš kao i SEAT. "

Ovo je još jedan korak naprijed u posvećenosti SEAT-a muzici i uličnoj umjetnosti. Kompanija je strateški partner međunarodno poznatog Primavera Sound festivala. Oba navedena festivala dijele svoj mladalački, inovativni duh i veze s gradom Barcelonom. Nakon velikog uspjeha festivala u maju prošle godine i preko 220.000 posjetilaca, SEAT je ponovo partner Primavera festivala u oktobru, događaj na kojem će nadolazeće zvijezde na međunarodnoj sceni predstaviti svoj talenat.