Izbor najboljeg fudbalera u Europi 30. augusta u Monte Carlu

getty images

Europska fudbalska asocijacija (UEFA) najboljeg igrača Starog kontinenta za sezonu 2017/18. godine izabrat će na svečanoj ceremoniji 30. augusta u Monte Carlu.

Uz prestižnu nagradu UEFA Best Player in Europe namijenjenu najboljem igraču, koju UEFA i European Sports Media (ESM) dodjeljuju od 2011. godine, bit će proglašeni i najbolji golman, defanzivni i vezi igrač, te napadač Lige prvaka za prošlu sezonu. Svečana ceremonija dodjela nagrada održat će se u sali Grimaldi Forum u Monte Carlu (Monako) 30. augusta s početkom u 17.45 sati prilikom ždrijeba grupa Lige prvaka za sezonu 2018/19.

Također, u Grimalni Forumu, u Monte Carlu dan kasnije od 13 sati tokom ždrijeba grupa Europa lige bit će izabran i najbolji fudbaler ovog klupskog europskog takmičenja za prošlu sezonu.

UEFA-in žiri koji će proglasiti pobjednike u svim konkurencijama sačinjavaju 32 trenera klubova učenika Lige prvaka u minuloj sezoni, odnosno 48 trenera timova učesnika Europa lige, kao i 55 novinara, po jedan iz svake zemlje članice kontinentalne fudbalske asocijacije. Predstavnik Bosne i Hercegovine u UEFA-inom žiriju i ove godine je Bakir Tiro, urednik sportskog servisa AA za Balkan.