Oni najviše zarađuju na Instagramu

getty images

Instagram je, kao što znate, treća najpopularnija društvena mreža na svijetu, nakon Facebooka i YouTubea, a popularnost mu svakodnevo raste. Instagram je najbolja platforma ukoliko se volite baviti fotografijom, amaterski ili profesionalno te ako volite modu i kozmetiku.

Kažu da ako ne zarađujete na Instagramu onda nešto sigurno radite pogrešno ali ja ne bih bila tako oštra. Ne žele svi zarađivati od društvenih mreža i mnogi ih koriste samo radi zabave. Drugo, uvijek je lakše pričati i dijeliti savjete te učiniti da se ljudi loše osjećaju ako ne uspiju. 


Britanska kompanija “Hoper”, koja se bavi alatima za postavljanje sadržaja na Instagramu, objavila je popis onih koji najviše zarađuju od ove društvene mreže.


Na prvom mjestu našla se rijaliti zvijezda i poduzetnica u industriji ljepote Kylie Jenner. Ona po objavi može da zaradi i do milijun američkih dolara. Kylie je nadmašila prošlogodišnju pobjednicu u ovoj kategoriji Selenu Gomez, koja zarađuje 800.000 dolara po postu.
Treće mjesto zauzeo je fudbaler Cristiano Ronaldo, čija objava vrijedi 750.000 dolara. Na četvrtom mjestu je rijaliti zvijezda Kim Kardashian (720.000 dolara po objavi), a na petom pjevačica Beyoncé Knowles (700.000 dolara po objavi).