Objavljen program 24. Sarajevo Film Festivala

getty images

Ove godine Sarajevo Film Festival predstavit će rekordnih 266 filmova iz 56 zemalja, rekao je osnivač i direktor SFF-a Mirsad Purivatra na prijemu za predstavnike medija koji je u upriličen u kinu Meeting Point.

"Mislim da smo napravili najbolji program koji daje uvid u sve ono najbolje što se događa u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu", rekao je Purivatra.

Lista filmova objavljena je online, a možete je pronaći na ovom linku.

"Ove godine imamo rekordan broj filmova, čak 266 filmova iz 56 zemalja koji će biti svrstani u 18 programa. Posebno je važno istaći da ove godine imamo 52 svjetske i 23 međunarodne premijere što govori o povjerenju koje producenti i reditelji imaju u SFF", rekao je Purivatra.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će otvoren 10. augusta projekcijom filma "Hladni rat" reditelja Pawela Pawlikowskog.

Film će biti prikazan u sklopu Open Air programa u sklopu kojeg ćemo gledati filmove "Divlji život" reditelja Paula Danoa, "Svi znaju" reditelja Asghara Farhadija, "Kapernaum" rediteljice Nadine Labaki"Dogman" reditelja Mattea Garronea, "Anđeo" reditelja Luisa Ortega, "Sink or swim" reditelja Gillesa Lellouchea i "The Spy Who Dumped Me" rediteljice Susanne Fogel.

"Ove godine imamo, bar što se tiče Open Aira, program koji je uglavnom zasnovan na najboljim filmovima Cannesa", rekao je Purivatra.

Online prodaja ulaznica počela je danas putem zvanične web stranice, a slobodna prodaja počinje 3. augusta u 10 sati u Glavnom Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u BKC-u Sarajevo. Organizatori SFF-a ističu kako ih raduje interes medija i publike za osam dana Sarajevo Film Festivala.