Pripreme za ljeto - depilacija

getty images

Radili to radi sebe, ili radi ljepšeg spola, činjenica je da bi svaki muškarac trebao posvetiti pažnje i vremena dlakama na svom tijelu. U nastavku vam donosimo sve što bi trebali znati o muškoj depilaciji.

Nos i uši

Ukoliko primjetite nekoliko dlačica da vam viri iz nosa ili uha, velika je vjerovatnoća da će ih I drugi ljudi primjetiti. Da, istina je da nam one čuvaju imunološki sistem, ali kad vire sa ovakvih mjesta to djeluje malo neugodno. Prstima pritisnite nos u lijevu ili desnu stranu, a zatim makazama skratite višak dlačica koje vire.


Vrat i ramena

Područje na vratu ostavite stručnjacima, ako redovno posjećujete frizera to bi trebao da uradi za vas. Ako vam dlake na vratu ipak rastu brzo, trimerom možete to držati pod kontrolom do sljedeće posjete frizeru. Trimer je također idealan za uklanjanje dlačica sa ramenima.


Tijelo i leđa

Ukoliko imate tanju dlaku trimer će sasvim biti dovoljan, s tim da će depilaciju leđa neko morati uraditi za vas. U odnosu na skraćivanje dlaka trimerom, depilacija je dosta lakša i bolje riješenje. Idite u neki salon, povjerite se nekome ko je stručan za to i riješite svoju "muku".

Intimna zona

Dlake na intimnim dijelovima tijela imaju više zavoja i grublje su, što dovodi do većeg rizika za urastanje dlačica. Skraćivanje trimerom je najbolje za ovo područje. Nakon toga možete koristiti brijač sa više oštrica, a prethodno ćete nanijeti kremu zabrijanje. Brijati trebate u suprotnom smjeru od smjera rasta dlačica.


Brada i prsa

Brada može izgedati super kao i dlake na prsima, ali to dvoje se nikad ne bi trebali sastajati. Sve ispod Ademove jabučice bi se trebalo ukloniti kao i sve što izlazi iz okovratnika vaše omiljene majice.


Pazuh i noge

Nikad nemojte izbjegavati uklanjati dlake ispod pazuh, jer osim toga što loše izgleda posebno ljeti kada se nose majice kratkih rukava pa je sve pregledno, umiju da stvore loš miris vašeg tijela. Možete ih skratiti trimerom ili brijačem. Ukoliko ih skraćujete brijačem, dlake će vam rasti nešto brže, te ćete ih morati češče uklanjati, ali to nije ništa strašno. Ukoliko skraćujete dlake na nogama, učinite to češljom i makazama kako bi izbjegli urastanje dlačica.


Laser i vosak depilacija

Depilacija voskom podrazumijeva brzo povlačenje dlaka iz korijena, a rezultati dobro urađene depilacije mogu da budu vidljivi od 3 do 8 nedjelja, u zavisnosti od tipa dlake. Ako se uradi profesionalno i ispravno, ovaj metod depilacije je prilično efikasan i čist, posebno na prostranim oblastima kao što su grudi i leđa.Laserska depilacija uništava folikul dlaka i usporavaju njihov rast. Kažu da je najbolje da se radi ljudima sa svijetlom kožom i tamnom kosom. Ova tehnika je manje bolna od mnogih drugih tehnika, a rezultati su dugotrajni.