Burberry predstavio novi logo

getty images

Jučer je kompanija Burrbery predstavila svoj novi logo na Instagramu.

Komapanija Burrbery je osnovana 1856. godine, a njen osnivač bio je Thomas Burberry. Burberry je izvorno proizvođač kabanica. U prošlom stoljeću i pol, kompanija je prošla kroz mnoge promijene, a posebice vrhunski modni remont doživjela je u rukama odlazećeg kreativnog direktora Christophera Baileyja tijekom proteklog desetljeća.


Ranije ove godine najavljeno je da će Bailey odstupiti i da će Riccardo Tisci, talijanski bivši kreativni direktor pariške modne kuće Givenchy, preuzeti kormilo, a prvi događaj bi trebao da se održi u septembru ove godine.


Prošli mjesec Tisci je otkrio svoj prvi projekt, a to je kolaborativna zbirka s engleskom modnom ikonom Vivienne Westwood koja će biti otkrivena u decembru.


Tisci i Burberry otkrili su na njihovim Instagram profilima novi Burberry monogram, uz novi logotip marke.  Za dizajniran je bio zadužen Petera Savillea


Najpoznatiji po svom radu s Factory Recordsom ,Saville je dizajnirao radove albuma za Joy Division i New OrderSavillino novo djelo Burberrya nadahnuto je prošlim logom ove robne kuće i ima povezan "B" u nijansama hrđe i meda. Sam Burberry logo interpretiran je u jednostavnom crnom fontu, sve u velikim slovima.