Ovo su svjetski muzičari koji su postali modni dizajneri

getty images

Veliki je broj poznatih kompozitora i pjevača, koji su odlučili da svoju scenu zamijene modnom i scenom odjevnih kombinacija.

Neki i od trenutno najpopularnijih muzičara uspjeli su da balansiraju ova dva poslovna svijeta. 


Kanye West

Muž najpoznatije rijaliti zvijezde,Kim Kardashian, kreira modne linije u saradnji sa brendom Adidas. Poznata je njegova kolekcija Yezzy, koja je ispunjena komadima u istoj boji, većinom nude i sivim nijansama.  Prošlosezonska kolekcija, kao i njena prezentacija, bila je pravi debakl koji je izazvao salvu negativnih reakcija i kritika na račun, ne samo Kanyeovog dizajna, nego i njegovog stava, posebice prema modelima koji su se, doslovno, rušili. Čini se da je hladan tuš (koji je manekenkama tog vrućeg popodneva nedostajao) Kanyea vratio u stvarnost. 


Liam Gallagher

Liama najbolje znamo kao osnivača grupe "Oasis", ali pravi preokret se dogodio kada je uvidio priliku da onima koji nisu pronašli svoj stil, a još uvijek gaje neke stare trendove, ponudi nešto što je sam osmislio, u kolekciji iz 2009. godine.Pharrell Williams

Popularnost je ovom umjetniku obezbjedila da se oproba i u modnom dizajnu. Jedan od najpopularnijih trendova iz prethodne sezone bile su Adidas patike u bijeloj boji koju je Pharrell lično osmislio i lansirao na svjetsko tržište. Prije ove saradnje, osmislio je i sunčane naočale i majice.Justin Bieber

Niko nije ni mislio da će se ovaj pjevač zaustaviti samo na muzici. Urbani odjevni komadi i military dezeni karakterišu kolekciju koja nosi njegov natpis.