Paolo Maldini se vratio u Milan

getty images

Legendarni bivši talijanski nogometaš i nekadašnji kapiten Milana Paolo Maldini vratio se na San Siro i preuzeo funkciju direktora za strateški razvoj.

"Milanova nova era je ojačana zahvaljujući Paolu Maldiniju koji je postao novi direktor za strateški razvoj sportskog segmenta. Paolo je živa legenda u historiji Rossonera zbog svoje klase, talenta, liderstva, odanosti i uspjeha. Ove kvalitete će imati odlučujuću ulogu u vraćanju Milana tamo gdje pripada", saopćeno je iz kluba.


Maldini je sakupio 902 nastupa za Milan između 1984. i 2009. godine, a osvojio je sedam titula prvaka Italije, jedan Kup Italije, pet puta je osvojio Superkup Italije, Evropski kup/Ligu prvaka pet puta, UEFA-in Super Cup četiri puta, Interkontinentalni kup dva puta te FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo. Za reprezentaciju Italije je odigrao 127 utakmica.


Njegov povratak u Milan se dogodio tek sada jer je bio u lošim odnosima s bivšim vlasnikom Silvijem Berlusconijem, a kasnije nije imao vjere u upravu također bivšeg vlasnika Lija Yonghonga.