Najbolje knjige za ljeto 2018.

getty images

Počelo je. Vrućine, duge besane noći i popisi knjiga koje ćemo pročitati ovog ljeta.

Donosimo naš izbor knjiga za ljeto. 


H.G. Wells: Nevidljivi čovjek


Ova knjiga nije baš nova na tržištu, ali ako još niste imali priliku pročitati je, predlažemo vam da to učinite prije nego što vidite Johnnyja Deppa kao glavnog lika u filmu 2018. godine. Knjiga prati Jacka Griffina koji je uspio proizvesti napitak koji ga čini nevidljivim, ali i izaziva sporedne efekte u obliku ludila. Dopustit ćemo vam da zamislite što slijedi.


Alexandra Bracken: The Darkest Minds


Usprkos tome što ova knjiga nije prevedena na hrvatski i nije štivo za opušteno nedjeljno čitanje, nemojte ju zaobići. Ako volite Stranger Things, onda ćete vjerojatno voljeti i ovu knjigu. Radnja se vrti oko bolesti koja je ubila 98% djece u Americi, a smo dva posto njih je preživjelo jer se razlikuju od ostale djece i razvili su supersile. Filmska adaptacija knjige prikazat će se u rujnu iduće godine pa imate dosta vremena da ju pročitate.


Jennifer Niven: Sva radosna mjesta


„Sva radosna mjesta“ tek je na prvi pogled još jedan ljubavni roman za mlade, priča o tome kako je teško pronaći srodnu društvu, ne samo u svijetu općenito, nego u dobi kada ti životom tutnje svemogući hormoni odrastanja i sazrijevanja. Iza te i takve potrage, koja čini okosnicu ove priče, ovdje se kriju vrlo ozbiljne teme. Obavezno ju pročitajte prije nego što pogledate filmsku verziju.


Stephan Talty: The Black Hand


Ova uzbudljiva knjiga donosi prikaz epskog rata između briljantnog njujorškog detektiva i najsmrtonosnije tajne organizacije u američkoj povijesti. Leonardo DiCaprio će iduće godine portretirati njujorškog policajca Joea Petrosina u ovoj istinitoj kriminalističkoj priči. Oscarom nagrađeni glumac ujedno je i producent filma.