Istražili smo i pitali: Da li muškarci trebaju brijati stražnjicu?

Zamislite, žena vam kaže da je krajnje vrijeme da obrijete dlake na svojoj pozadini. Jeste li? Ako Vam se desilo to, možda postoji razlog da je poslušamo. Istražili smo zašto bi možda trebali, šta je to što drugi preporučuju ili šta još djevojke govore o tome? Ima ipak uvijek ono «možda»..

Kako je pojava aplikacija gdje se šalju mnoge eksplicitne fotografije otvorila nova poglavlja, recimo poput Snapchata, pronašli smo forumske podatke da su ljudi mnogo svjesniji svoje pojave, a sastavni dio pojave je i vaše d..e., a tako kaže forum. 


Iako uklanjanje dlaka ispod leđa muškaraca nije novost, svake godine postaje sve više prihvatljivije. Krenuli smo u potragu sa pitanjima. Pitali smo šest bh muškaraca različitih profila šta oni misle o tome. Pojedini su se stidjeli da pričaju o tome, a oni hrabriji su rekli svoja mišljenja. 


SNL: Šta mislite o brijanju stražnjice i da li je to za Vas ok?

Imran: Zaista nemam pojma, ja ne brijem pa ne znam. Noge u redu, ali za stražnjicu ne znam. Ko želi nemam ništa protiv, ja ne n bih.

Amar: Ja nisam nikada jer nemam potrebe za tim. Ali smatram da je to u redu, ako je stvarno potrebno. 

Edvin: Da, treba! Dlake su najveći sakupljač bakterija!


Krenuli smo u dalja istraživanja.Ona su pokazala da su sujeta i higijena , između ostalog, uzrokovali da se muškarci prihvate ovog poduhvata. Stručnjaci kažu ( cijeli net bruji o tome ) da uklanjanjem dlaka uklanjate i bakterije koje na njima žive, a to je, kako se ističe, vrijedno truda. Glatka koža će, također, biti bolje obrisana i prljavština će se teže zadržavati.


Pitali smo i žene šta one o tome misle. Tanja je odgovorila da, ne samo što su muškarci shvatili da su mnogo čistiji sa glatkim guzama, nego su i privlačniji. Selma je navela da  nema mjesta predomišljanju, jer uklanjanje dlaka s pozadine postaje "nova norma" za muškarce. 


I na red su došli savjeti koji bi trebali pokazati korake koji vode do savršene glatke stražnjice. Ovo smo pronašli..


Prvo se okupajte! Možda vam izgleda kao previše očigledno, ali prvo propisno očistite svoju pozadinu. Najlakše je, kažu da sjednete u kadu i pustite da se pore otvore. Vjerujte, to će bitno olakšati stvari na kraju. Polako, opustite se i pripremite se za ono što slijedi.


Preporučuju se više vrsta brijanja, i to od klasičnog do brijanja s voskom, pa se tako kaže da je za klasično potreban dobar bic i ogledalo, a za vosak da se ide kod profesionalca, ipak. Ako niste dovoljno spretni za depilaciju voskom, nema razloga za nervozu, jer je u tom slučaju električni brijač pravo rješenje za vas. Žileti na tim spravama se, međutim, podešavaju, pa možda neće obrijati baš svaku dlaku do kraja, čak i ako budete pritiskali.


Mi muškarci smo zaista osjetljivi kada je bilo koja depilacija u pitanju, tako da će, ukoliko se na ovu odlučite osjetiti mali svrab koji brzo prolazi. Prirodno je da vam koža bude osjetljiva posle brijanja žiletom ili depilacije, a za to se preporučuju jojoba losion ili eterična ulja.


Pošto ste se upravo oslobodili, sasvim je u redu da osjećate ushićenje. Zaslužili ste. Vjerovatno će vaši pokreti u igri biti slobodniji ili ćete lakše izvoditi čučnjeve u teretani. Sretno s odlukama!