Plastična hirurgija je sve više u službi muškaraca

Starenje muškarcu daje na ozbiljnosti svaka bora mu daje dubokoumnost i ozbiljnost tako da sve u svemu godine prijaju muškacu i oni dobijaju na ljepoti. Muškarac je stub porodice, godine mu daju stabilnost i pouzdanost, a te karakteristike on ne želi da poništi i izbriše, jer je put do toga da ga ozbiljno shvate bio dug i težak! Kada su muškarci u pitanju njihovim godinama se vjeruje!

Muškarci su praktični i estetsku hirurgiju koriste da im olakša život. Mnogobrojni su zahtjevi za uklanjanje viška kilograma, jer je izvjesno da im to smeta i zbog čega ne mogu baš najbolje da funkcionišu. Naravno, najčešće nemaju vremena da redovno vježbaju, a najčešće ne trče da se liše svoje omiljene hrane. 


Tehnike za mršavljenje koje priželjkuju moraju da budu najmanje zahtjevne jer nemaju mnogo vremena za oporavak ni mirovanje, jer ih to čini nervoznim! Shodno tome, njihova metoda izbora je uvijek ultrazvučna liposukcija, jer se nakon nje skoro odmah vraćaju svakodnevnim aktivnostima i obavezama. Mjesec dana nose steznik kao obavezni dio garderobe i to im baš i ne pada teško. Muškarci imaju dobar kvalitet kože tako da rijetko kome nakon liposukcije ostane višak kože koju bi morao da odstranjuje zatezanjem ili dermolipektomijom.


Operacija gornjih kapaka, ali da se ne ugrozi dominantan izgled!


Sljedeća na listi prioriteta je operacija kapaka, najčešće gornjih, zbog njih ne vide dobro i baš bi im prijalo da ih uklone. Za razliku od žena muškarci skoro nikada ne pitaju da li će se posle operacije vidjeti ožiljci ili ne! Jednostavno žele da im se riješi problem. Ali ono što ne žele je da izgube svoju dominaciju. Muškaraci kod kojih je distanca između obrva i ivice kapka mala nazivaju se „alfa mužijacima“ i nikako ne bi željeli da se ta distanca promijeni nakon operacije gornjih kapaka. Njihova dominacija mora da ostane!


Rješavanje problema ginekomastije – liposukcija ili operativno.


Jedini estetski zahtjev na koji jako polažu pažnju i koji im je bitan do perfekcije je rješavanje gynecomastie - uvećanih muških grudi. Tehnike koje se koriste zavise od tipa ginekomastije što se utvrđuje na ultrazvučnom pregledu: da li je u pitanju ginekomastija žljezdanog tipa, polužlezdanog- polumasnog tipa, ili masnog tipa.


Tehnike koje se koriste su klasična liposukcija za grudi koje su masne, dok se za masno- žljezdane grudi za koje se na ultrazvučnom pregledu utvrdi da nemaju sumnjivih patoloških promjena koristi ultrazvučna liposukcija. Ginekomastija žlezdanog tkiva se uklanja hirurškim putem, poslije čega se uzorak žljezde šalje na patohistološku analizu zbog ispitivanja da li se radi o karcinomu (šest posto karcionoma grudi pripada pripada muškoj populaciji). 


Također je za rješavanje ovog problema potrebno isključiti endokrinološke probleme, pa je neophodno da se utvrde nivoi estrogena, androgenih hormona kao i hormoni štitne žljezde. Konci se uklanjaju sedam dana poslije operacije, kao i specijani adhesivni zavoj sa grudnog koša. Steznik-prsluk se nosi narednih mjesec dana. Pacijent se nakon operacije dobro osjeća tako da se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon operacije.


Ono što definitivno utiče na emocije muškarca su klempave uši. Taj estestski nedostatak im jako smeta i pored uvećanih muških grudi ovo je operacija broj jedan kojoj svaki muškarac koji ima ovaj estetski nedostatak želi da se što ranije podvrgne! To je operacija od pola sata , koja im ne pada teško, ali nošenje zavoja sedam dana bi svakako želeli da preskoče... Ali, izdržavaju i to!


Operacija nosa DA, ali da ne ugrozi karakter.


Rinoplasatika je još jedna intervencija kojoj se muškarci rado podvrgavaju bilo da je u pitanju funkcija ili estetika, pri čemu su precizni u zahtevima i vrlo konkretni. Ovom operacijom ne žele da izgube muževnost, tako da grčki tip nosa veoma odgovara! Brzo se oporavljaju i dosta su nestrpljivi da vide rezultat. Kada se uklone tamponi njihovoj sreći nema kraja jer dišu bolje nego ikad, a estetsko poboljšanje izgleda nosa nije izbrisalo njihov karakter! Oštrinu koju su imali pre intervencije žele da zadrže i nakon nje!