Šest ljetnih grijeha

SNL

Dugi dani, kratki rukavi, tople noći - ljeto je ujedno najbolje i najgore doba godine. Iako znamo da dolazi, ono nas svake godine nekako iznenadi. Prve opekotine primijetimo prekasno, koža se osuši gotovo preko noći, a ispucale usne uvijek prije nas primijeti djevojka. Nasreću, tu smo mi, ne da sudimo, već da pomognemo s nekoliko korisnih savjeta.

Opekotine


Osim redovnog i obimnog hidriranja, priuštite sebi i Aesopov 'Petitgrain Reviving Body Gel'. Osim što, uz pomoć ekstrakata limuna, grejpa i aloa vere, umiruje i hladi, pantenol uglađuje opečenu kožu. Ova krema je toliko lagana, da je koža gotovo momentalno apsorbira. Ako želite pojačan učinak, kremu čuvajte u frižideru. 


Suha i opečena koža licaAko vas koža lica zateže, velike šanse je da ste bili previše izloženi sunčevoj svjetlosti. Kao rješenje tog problema predlažemo kremu Lab Series 'Future Rescue Serum', koja se nanosi prije spavanja, te djeluje tako što povećava proizvodnju prirodnog kolagena. Radi se o idealnoj kremi za vraćanje vlage koži lica, nakon dugog vrelog dana provedenog na plaži. 


Pretjerivanje s kremama za samotamnjenjeAko ove kreme nanosite vješto i umjereno, krajnji rezultat može biti jako dobar. Međutim, vještina i umjerenost su vrline koje je teško naći u jednoj osobi.  Jedini način da povratite vaš prirodni, čisti ten je da bacite kremu za samotamnjenje i krenete ispočetka, praktično od nule. BM Cosmetics proizveo je 'Mint Exfoliating Facial Polish', piling gel koji sadrži mikroskopske ekstrakte šećerne trske, koje pomažu da se otkloni gornji, oštećeni sloj kože. Pored toga ovaj piling sadrži hranjivo ulje breskve i ekstrakt morske trave, koji će povratiti čistoću i sjaj vašeg tena. 


Suha kosaVlažnost zraka, morska voda, klor i izloženost suncu, ne čine ništa dobro vašoj kosi. Baš naprotiv, ova kombinacija je izuzetno štetna. Na sreću, Pure Hair Food je proizveo 'Smooth Your Hair Blowave Cream', koja kosu hrani i daje joj fleksibilnost i vlažnost. Ovaj produkt će sasvim sigurno pripitomiti vašu ljetnu grivu. 


Ispucale usneAko ne vodite računa o svojim usnama, pojava iz ovog podnaslova, ovog ljeta vas neće zaobići. Ne stidite se uz sebe uvijek imati labello ili kremu za usne. Naročito su korisne one na bazi kokosovog ulja, jer uspijevaju da izlijeće usnu i umanje oštećenja. 


Akne i osipiOsjetljiva koža lica često loše podnosi svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje. To ne znači da kožu lica ne treba štititi od sunca, već da treba početi upotrebljavati detoksikacijsku masku za lice. Kupite one koje u sastavu imaju ugljen i glinu koji će izravnati nepravilnosti; te ekstrakt crvenih algi koji će hidratizirati kožu lica.