The Washington Post objavio popis od 23 najbolja fima ovog stoljeća

getty images

Postoji toliko različitih ukusa kad je riječ o filmovima da je iluzorno očekivati da ćemo se ikada svi složiti oko toga koji su doista najbolji.

Lista je sastavljena kako bi dokazali da nisu samo "stari" filmovi oni koje trebamo cijeniti, već da i među novijim ostvarenjima ima pravih remek-djela.


"Ovaj popis skromno predlaže da proširimo pojmove trajnosti i vrijednosti te na popis najboljih filmova uključimo i filmove koji su vrijedni štovanja iako su snimljeni nedavno. Ponekad se moramo podsjetiti da su filmovi koje sad gledamo istinski bezvremenski", piše u tekstu Posta.


Među filmovima koji su, prema njihovom mišljenju, uspješno položili test vremena, našli su se naslovi kao što su Children of Men Alfonsa Cuaróna, The 25th Hour Spikea Leeja, The Hurt Lock redateljice Kathryn Bigelow, Michael Clayton Tonyja Gilroya, Pan's Labyrinth Guillerma del Tora, Boyhood Richarda Linklatera, Eternal Sunshine of the Spotless Mind Michela Gondryja, No Country for Old Men braće Cohen, Dunkirk Christophera Nolana, Son of Saul Laszla Nemesa, The Royal Tenenbaums Wesa Andersona.


Djeca čovječanstva (2006.)25. sat (2002.)