Predstava „Derviš i smrt “ gostuje u Lukavcu

PR

Dramatizaciju romana velikana bh. književnosti Meše Selimovića uradila je redateljica iz Srbije Lilijana Ivanović, koja potpisuje i režiju.

Nakon uspješno završenog drugog po redu festivala Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici, ekipa Studio Teatra nastavlja sa aktivnostima u toku toplih ljetnih dana. Naime, u subotu 25.08. predstavit će se publici u Lukavcu, duodramom „Derviš i smrt“, što će ujedno biti i mali jubilej za ekipu predstave, jer će ovo biti ukupno dvadeseto igranje. Predstava je rađena u produkciji Studio Teatra, a dramatizaciju i režiju na istoj potpisuje Lilijana Ivanović, režiserka iz Srbije. 


U predstavi igra Daniel Kovačević, glumac Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina, a široj bosanskohercegovačkoj javnosti je također poznat i po ulozi Vase Ladačkog u filmu "Kao rani mraz". Uloga mladog Mula Jusufa povjerena je Nusmiru Muharemoviću, glumcu Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice. Duodrama „Derviš o smrt“, ušla je u zvanični program festivala Barski ljetopis  2016., u Baru, Crna Gora, a do sada je ostvarila 19 uspješnih igranja kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.