Mirza Šoljanin: Provodite što više vremena sa svojom djecom

Facebook Mirza Šoljalin

Ovaj tridesettrogodišnjak je posljednjim hitom «Oprosti»,  na čijoj su produkciji radili Dino Muharemović, te aranžman pjesme producent Mahir Sarihodžić, pokazao da jedan od kvalitetnijih pjevača koji će još dugo trajati. Pored muzičkog rasporeda, Mirza posebnu pažnju posvećuje djetetu, pa je i time bio naš idealan sagovornik. 


Mirza je, kao i svi naši sagovornici, potvrdio tezu da se u životu promijene svi prioriteti dolaskom djeteta u vaš život. Ono što ste prije rođenja smatrali bitnim, postaje nebitno. Za SNL magazin je naglasio da je to suštinska promjena cjelokupnog koncepta života kojom se težište pažnje i ljubavi prebacuje na taj najveći dar kojim čovjek može da bude počašćen.


Kada smo pričali o svakodnevnim izazovima s kojima se susreće prilikom odgoja svog sina, Mirza je dodao: “Ako mislite na svakodnevne rutine i potrebe djeteta, mislim da je najprirodnije da ni jedan od roditelja nema nikakav problem sa tim. Veći izazov od toga je napraviti djetetu rutine koje su dobre za njegov psihofizički razvoj.”


Stalna putovanja su Mirzina svakodnevnica, a odvojenost od djeteta mu jako teško pada. “S nekim stvarima u životu morate jednostavno napraviti kompromis”, teška srca priznaje Mirza.


Prilikom odgoja djeteta, istaknuo nam je da je najvažnije da sve odluke koje donosite budu u korist djeteta. “Tako kad imate zajednički cilj i idete u istom smjeru, nema prostora za nesuglasice”, dodaje Mirza.


Savjet koji je ovaj mladi tata dao budućim tatama je da provode što više vremena sa svojom djecom jer taj minut, sat, dan koji izgube nemoguće je vratiti.