Od zaruka, preko stajanja na ludi kamen i dalje, SNL će vam pomoći da sve bude savršeno.

SVE ŠTO MORATE ZNATI O ZARUČNIČKOM PRSTENJU


Ključ je u klasici

Iako postoji mnogo vrsta i oblika dragog kamenja, malo stvari može da nadmaši klasiku. Tradicionalni prsten s jednim dragim kamenom i dalje je najpopularniji i čini se da nikada neće izaći iz mode. Kao i odjeća, nakit prolazi kroz razne trendove, a Vi svakako želite da ono što joj stavite na prstenjak lijeve ruke, nikada ne izađe iz mode.


Dijamanti su zaista njeni najbolji prijatelji

Statistike ne lažu. Dijamanti i danas ukrašavaju gotovo 95% zaručničkih prstenova. Safiri i ostale vrste čine preostalih 5%. Da pojednostavimo, dijamant znači kladiti se na sigurno. U posljednjih nekoliko godina primjetan je trend dijamanata u boji, naročito u rozu i žutu boju. Ovi dijamanti su nešto skuplji, ali ako želite nešto drugačije, oni bi mogli biti prava opcija za vas.


Veličina (ni)je bitna

Iako bi vaša buduća zaručnica, vjerojatno, najviše željela dijamant veličine svoje šake, vrijednost dijamanata ne određuje samo njegova veličina i težina. Način na koji je rezan, njegova bistrina i boja, mogu itekako uticati na cijenu. Dakle, kvaliteta kamena i njegove obrade su stvari na koje, također, treba obratiti pažnju.


Zakažite sastanak s ekspertom  

Kada shvatite kakav prsten bi željela Vaša partnerica, ne oklijevajte da se konsultujete s ekspertima iz ovog polja. Oni će vam pokazati razne dizajne, oblike i stilove brušenja. Kao i uvijek, obraćajte pažnju na to što nosi i govori Vaša partnerica, jer je neminovno da će vam i ona, namjerno ili slučajno, nagovijestiti kakav joj se prsten sviđa.

Uredu je da u juvelirnicu odete zajedno

Iako mnogi ljudi misle da bi zaručnički prsten trebao biti kupljen u potpunoj tajnosti, često je bolje igrati na sigurno. Danas se čak polovina kosultacija u vezi kupovine prstena, obavi uz prisustvo oba mladenca. S obzirom na to da parovi sve više dijele vjenčane i popratne troškove, jasno je zašto svi moraju biti uključeni. Ako želite da sačuvate efekt iznenađenja, on može ostati vezan isključivo za vrijeme kada ćete postaviti “veliko pitanje”, a ne za izgled prstena. Konačno, u najgorem slučaju, prodavač će vam dozvoliti da zamijenite prsten ako baš “zeznete stvar”.


Pronađite prodavca sa dobrom reputacijom

Iako na tržištu djeluje mnogo draguljara, isplati se istraživati. Etabliraniji draguljari će vam ponuditi veći izbor I bolji savjet pri pronalasku pravog prstena. Također, kako bi se osigurali, treba provjeriti koji prodavači Vam nude bolje uvjete garancije i mogućnosti povrata, odnosno, zamjene prstena.


"DIJAMANTI I DALJE UKRAŠAVAJU SKORO 95% SVOG PRODATOG ZARUČNIČKOG PRSTENJA."


SMARAGD - Izrazito popularan za vrijeme Art Deco pokreta, kada su se bistri izgled i paralelne linije uklapale u generalnu estetiku vremena. Sada je već jasno da je smaragd bezvremenski, jer se njegova ljepota ogleda u bistrini, boji i eleganciji.


OKRUGLI BRILIJANT - Dijamanti ovog oblika čine čak tri četvrtine svih prodanih dijamanata u svijetu – a lako je shvatiti zašto. Okrugli brilijanti su brušeni tako da iz svakog ugla reflektiraju najviše moguće svjetlosti, što pri svakom pokretu izaziva očaravajući efekt.


LUCIDA - Značenje riječi lucida je “najsjajnija zvijezda u sazviježđu”, a u obliku dijamanta predstavljena je, nakon više dekada razvoja, 1999. godine od strane Tiffany & co. Izrazito je popularna i danas, a može se naći u dva podjednako lijepa oblika, kvadratnom i pravokutnom.


OVALNI DIJAMANTI - Izumljeni su početkom šezdesetih godina dvadesetog vijeka. Prave se na gotovo istovjetan način kao okrugli brilijanti, a završni proizvod je svjetlucavi kamen nevjerojatne ljepote i bistrine.


OBLIK KAPLJICE VODE - Radi se o jedinstvenom načinu rezanja dijamanta na oblik suze ili kruške. Zaobljeno dno sa jedne strane, a oštri vrh s druge. Prelijep kontrast. Dijamanti u obliku suze su impresivni i jedinstveni bez nepotrebnog razmetanja.


PRINCEZA - Svojim oštrim uglovima, jedinstvenim stilom, čistinom, jednostavnim linijama oblik nazvan princess, naprosto je kupio klijentelu, te se danas nalazi na drugom mjestu po prodaji u svijetu.


ASSCHER - Suštinski, radi se o smaragdu rezanom u obliku kvadrat, ali s izraženijim geomerijskim dizajnom. Poseban način brušenja, čini ga neobičnim, ali i poprilično popularnim.


VJENČANJE 1 NA 1

Rekla je “da”? Čestitamo, ali zabava tek počinje. Sljedećih pola godine će proletjeti, a da bi Vam pomogli, dajemo Vam najbolji planer vjenčanja ikada.


18 MJESECI DO VJENČANJA


IZABERITE KUMA

Već ste odlučili tko će biti mlada, sada je vrijeme da izaberete drugu najvažniju ulogu. Budite sigurni da se, onog momenta kada obznanite svoje zaruke, svi Vaši prijatelji i rođaci pitaju hoće li im biti povjerena uloga kuma. Jednostavno je, izaberite onog, koji će svoju ulogu najbolje iznijeti i odmah mu čestitajte.


RAZMISLITE O BUDŽETU

Znamo da je dosadno, međutim mogli biste se naći u problemu. Recimo, Vi razmišljate o cifri od 10.000,00 KM, a želje Vaše izabranice koštaju deset puta više. Pobrinite se da približite Vaše stavove.


IZABERITE LOKACIJU

Izbor mjesta na koje će biti obavljena ceremonija vjenčanja ili svadba, može uticati na datum Vašeg vjenčanja. Mjesta koja su popularna budu rezervirana mnogo ranije, pa ćete morati posjetiti više njih, kako bi ustanovili koje najviše odgovara Vašim kriterijima. I kriterijima Vaše odabranice, naravno.


NAJAVA VJENČANJA

Pozivnice pošaljite barem osam mjeseci ranije, kako bi Vaša obitelj i prijatelji mogli rezervirati datum za Vaše vjenčanje. Ako to uradite prekasno, mogli biste ostati uskraćeni za prisustvo nekih dragih ljudi.


MUZIKA, CATERING, CVIJEĆE

Tražite savjet od prijatelja koji su sve ovo prošli prije Vas. Vjerojatno su doživjeli neka pozitivna i negativna iskustva i sada Vas mogu uputiti u pravome smjeru. Također, nemojte se ograničiti samo na internet pretragu, već dogovorite sastanke uživo, jer jedino tako možete dobiti bolji deal.


REZERVIRAJTE FOTOGRAFA

Dobrodošli u doba Instagrama. Danas vrijedi krilatica: ako nije uslikano, nije se ni desilo. Ipak, nemojte izabrati fotografa zbog njegove popularnosti na društvenim mrežama, već zbog stila koji Vam odgovara.


ŠEST MJESECI DO VJENČANJA


POŠALJITE POZIVNICE

Sada je pravo vrijeme da poštom pošaljete pozivnice.


ODABERITE BEND

Slično kao i fotografa, bend odaberite prema svojim i afinitetima Vaše drage. Ne zaboravite, ova zabava je prije svega za Vas, a gosti će biti sretni što Vi iskreno uživate.


KUPITE ODIJELO

Osim ako planirate ići na dijetu. U tom slučaju, nije pametno kupovati odijelo koje će Vam za pola godine biti veliko ili malo.


PLANIRAJTE MEDENI MJESEC

Medeni mjesec planirajte na isti način kao Vaš godišnji odmor. To znate i sami, zar ne?


MJESEC PRIJE VJENČANJA


PREKROJITE SVOJE ODIJELO - Fizionomija Vam se ne bi trebala mnogo mijenjati u finalnih mjesec dana. Sada je najbolje vrijeme da do perfekcije podesite krojeve odijela prema sebi. Ne zaboravite kod krojača ponijeti i cipele, kako bi hlače mogle biti prekrojene prema njima.


PLANIRAJTE SVOJ GOVOR - Ovo ne odgađajte. Obavezni ste da se zahvalite bukvano svima: njenim i svojim roditeljima, kumovima, djeverušama, gostima... Međutim, čak i ako zaboravite neke od njih, vjerojatno će Vam biti oprošteno. Jedina stvar koju ne smijete zaboraviti, jeste da svojoj izabranici kažete da ste sretni što ste je upoznali.


7 DANA PRIJE VJENČANJA


KREIRAJTE PLAN I PROGRAM VAŠEG VJENČANJA

...i zatim ga prepustite kumu. Da bi uspješno obavio svoju ulogu, on će morati biti upoznat sa svim dešavanjima i ličnostima na Vaš veliki dan.


1 DAN PRIJE VJENČANJA


  1. PROVJERITE IMA LI KUM VJENČANO PRSTENJE
  2. IZVJEŽBAJTE GOVOR
  3. ISPEGLAJTE I OKAČITE ODIJELO NA VJEŠALICU 
  4. UŽIVAJTE U LAGANOJ VEČERI SA VAŠIM PRIJATELJIMA
  5. PROBAJTE RANO ZASPATI


TRI NAČINA DA SE U VELIKOM STILU POJAVITE NA VAŠEM VJENČANJU


HELIKOPTER - Ako je vjenčanje zakazano na zabačenoj lokaciji ili samo želite da vaše pojavljivanje bude fancy- ovo bi mogla biti savršena opcija. Kako god, pripazite da Vam se ne pokvari frizura.


OLD TIMER Old timer je sigurna opcija. Bez obzira radi li se o starom Mercedesu, produženoj limuzini ili nečem u malo više sportskom stilu.


NA KONJU ILI U KOČIJI - Ne vjerujemo kad nam kažu da je romantika uništena. Sofisticirani dodir tradicije učinit će da se barem na jedan dan osjećate kao član kraljevske obitelji.PRAVILA OBLAČENJA - Ne brinite. Pomoći ćemo vam. Tako da ćemo vam objasniti četri najčešće korištena stila oblačenja mladoženja.


BIJELA KRAVATA - Ovo je najformalniji način oblačenja. Prema tradiciji, ovaj stil oblačenja bio je rezerviran za kasna vjenčanja (iza 18h.). Također mnogi su ga koristili kako bi njihova vjenčanja imala kraljevski šmek.

 

ŠTO OBUĆI: jednostavnija varijanta bi bila bijela kravata, bijela košulja i crno odijelo. Ako želite da ostavite jači utisak, dodajte šešir. 


CRNA KRAVATA - Ovaj stil se često naziva i "formalnim" i možete primijetiti da se često zahtjeva na pozivnicama za ekskluzivne događaje. Danas pravila više nisu striktna kao prije. Tamnoplavo odijelo se sve više smatra formalnim, no mišljenja smo da ništa ne može zasjeniti eleganciju vrhunski skrojenog crnog odijela..Iako je i crna leptir mašna prihvatljiva o određenim situacijama, najbolje je igrati na sigurno s crnom kravatom.
DNEVNO ODIJELO Radi se o manje formalnoj kombinaciji od "crne kravate", koja se obično oblači za predvečernja dešavanja. U našem slučaju, primjenjuje se za dnevna vjenčanja. Za razliku od formalnog stila, dnevno odijelo Vam pruža slobodu pri odabiru boja i materijala. Slobodni ste da izaberete odijelo svjetlije boje ili laneno odijelo, ako se radi o ljetnom period. Također, karakteristika ovog stila su neobavezni kravata, pa čak I košulja. Naime, umjesto košulje možete obući "polo majicu".


SMART CASUAL - Ne, ne radi se o Vašem omiljenom džemperu, majici ili dukserici. Odmah zaboravite na to. Ipak idete na nečije vjenčanje, a ne na plažu, vikendicu ili utakmicu. Za ovaj stil, poslužit će farmerke u kombinaciji sa sakoom i košuljom.


KAKO VEZATI KRAVATU


  1. Omotajte kravatu oko vrata, tako da je jedna strana četiri ili pet centimetara duža od druge
  2. Prebacite duži kraj preko kraćeg
  3. S dužim dijelom napravite petlju prema Vašem vratu
  4. Drugi kraj presavijte na dva dijela, kako biste napravili luk, te duži kraj postavite preko kraćeg
  5. Stegnite luk ispred dužeg kraja, provucite sredinu kraja koji visi kroz čvor. Namjestite, izravnajte i spremni ste.

KAKO PRONAĆI SAVRŠENO ODIJELO

Rentanje odijela nije opcija. Rentanje je rezervirano za maturske zabave, a Vi treba da posjedujete vjenčano odijelo, u svakom smislu. Preporučujemo Vam domaće brendove koje možete pronaći na našem tržištu, a neki od njih su Granoff i Dresscodea by Prevent.


KAKO ODABRATI SAVRŠENU DESTINACIJU ZA MEDENI MJESEC

Istraživali smo i ovo temu za vas i odabrali one najinteresantnije. Izbor je širok, od mjesta s mirnim plažama do nekih mjesta koja nude nezaboravne avanture. Opustite se i upijajte, naročito vi s dubljim džepom.


Došao je i taj trenutak kada možete da se nagradite za sve te mjesece konstantnog raspravljanja o cvjetnim aranžmanima, fotografima, muzici i hrani. Da, medeni mjesec je iza ugla i vrijeme je da uživate. S obzirom na to da postoji šansa da vam ovo bude jednini medeni mjesec u životu, ne štedite. U nastavku vam nudimo širok izbor destinacija za vaš najbolji i najzaljubljeniji odmor.


BRANDO, OTOČJE TETIAROA ISLAND, FRANCUSKA POLINEZIJA

Ako tražite najluksuzniju destinaciju za Vaš medeni mjesec, sigurni smo da je ovo najbolji izbor. Novotvoreno eko hotel se nalazi usred bujne šume, na udaljenom otoku, koji je nekoć bio u vlasništvu glumačke legend Marlon Branda. Hotel ima svega 35 soba, od kojih svaka ima svoj privatni bazen, vanjsko kupatilo i vanjsku objedaonicu. Izbor aktivnosti van spavaće sobe, također je vrlo širok. Surfanje, spa, plivanje u lagunama, ronjenje s maskom, kunjanje u visećoj ležaljci, skijanje na vodi itd. Odlazak na ovaj rajski otok garantira Vam prave užitke, a u Vašim poznanicima možda izazove zavist.

ZAŠTO ĆETE OBOŽAVATI OVO MJESTO: Pristup je moguć jedino privatnim avionom s Tahitija. Let traje svega 20 minuta.
ORLOVO GNIJEZDO, OTOČKI ZALJEV, NOVI ZELAND

Radi se o još jednom izuzetno luksuznom mjestu za odmor. Orlovo gnijezdo je resort koji se prostire na brdovitom terenu površine 75 hektara, s fascinantnim pogledom na ocean. U cijenu su uračunate i usluge profesionalnog batlera te privatni bazen koji se vizualno stapa s oceanom. Ako ste zainteresirani za nešto aktivniji odmor, resort vam nudi helikopterski prijevoz do jednog od najboljih svjetskih golf terena s luksuznim restoranom i vinarijom. Također, okolinu možete obilaziti vozeći bicikl ili jašući konje.

ZBOG ČEGA ĆETE OBOŽAVATI OVO MJESTO: Zbog osjećaja da ste na nekoj drugoj planeti.
ST PETERSBURG, RUSIJA

Veneciju kao odredište medenog mjeseca, ostavit ćemo za one s manje mašte. Ovaj put vodimo vas u Veneciju istoka; Saint Petersburg. Veličanstveni, bivši glavni grad, koji posjeduje najviše kulturnih znamenitosti po kvadratnom kilometru. Nakon što vas s nogu obori Hermitage, muzej u državnom vlasništvu, obići ćete nekoliko katedrala iz različitih arhitektonskih perioda, pogledati baletnu predstavu u teatru Marinski, prošetati New Holland otokom kojeg je nedavno obnovio Roman Abramovič i na kraju se premoreni, ali ispunjeni vratiti u vašu sobu u centru grada.

ZBOG ČEGA ĆETE OBOŽAVATI OVO MJESTO: Ako ste fan kulture i arhitekture, a uz to i uživalac noćnog života i dobrih zabava, Saint Petersburg je savršen izbor za vašu bolju polovinu i vas.