SARTR: Nova premijera predstave "Djeca sunca"

PR

Premijerom predstave "Djeca sunca" u režiji Selme Spahić, po tekstu Maksima Gorkog, Sarajevski ratni teatar otvara novu umjetničku sezonu.

Premijera predstave bit će održana ( sutra ) 29.08.2018. u 20 sati, a reprize 30.,31.08. i 01.09. u 20 u Sarajevskom Ratnom Teatru.  U predstavi uloge su ostvarili: Ermin Bravo, Snežana Bogićević, Maja Izetbegović, Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Džana Pinjo, Sanin Milavić, Benjamin Bajramović, Kemal Rizvanović i Vanja Matović.


Ulaznice se mogu rezervirati pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u Facebook inbox Sarajevskog Ratnog Teatra ili kupiti u prostorijama SARTR-a svaki radni dan od 10 do 16 ili na dan predstave od 18 na blagajni u ulici Gabelina 16.


Selma Spahić u ovoj predstavi podsjeća da je u svijetu u kojem je naizgled sve bijelo i čisto, najčešće nešto vrlo trulo i neprijatno. Svakodnevno ispijanje čaja bez svijesti da smo možda sami u njega sipali otrov dovodi do trovanja i nas i onih oko nas. Ako nas nakon toga uhvati groznica, na trenutak možda osvijestimo da nešto nije u redu, ali i dalje nastavljamo piti isti čaj. Tako nesvjesno pristajemo na igru koju nam omogućavaju ignorancija i neosviještenost, najveći protivnici revolucije. Ali, u ovoj predstavi, revolucija kuca toliko glasno da se moramo probuditi - saopćeno je iz SARTR-a. 

 

Dramaturgiju potpisuje Nejra Babić, muziku Hanan Hadžajlić, scenografiju i kostim Selena Orb, fotografiju Ivan Hrkaš.