Jeste li za vikend odmor kao iz bajke? Posjetite Etno selo Čardake

SNL

Etno selo Čardaci i vodeni park "Ribica" svake godine okupe tisuće gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, Europe, ali i drugih zemalja svijeta.

Od malog porodičnog biznisa i mini hidroelektrane, danas su Čardaci nezaobilazna destinacija prilikom prolaska kroz Vitez. I nas su uspjeli privući i rado smo posjetili ovaj izvor ljepote koji se nalazi u našoj neposrednoj brzini. 


Etno selo Čardaci nalazi se na takvom geografskom položaju da je omiljeno mjesto odmora i turista koji "slučajno" odluče odmoriti u Vitezu na putu prema Travniku, Jajcu, Sarajevu i drugim bosanskohercegovačkim gradovima. Čim prođete kroz vrata etno sela "Čardaci" zateknete se u čudu, jer ste se odjednom našli u svijetu starog bosanskog sela. Pred vama izniknu kućice s raznobojnim drvenim prozorčićima, koji se čine da su već tu decenijama i da će svakog trena oživjeti davno usnuli svijet tradicije. Hotelski kompleks s etno kućicama, motelom i zelenim jezerom pozivaju vas na šetnju krivudavim puteljcima.Smještajni kapacitet


Pri ulasku u neku od smještajnih jedinica postaje vam jasno kako tu ništa nije slučajno, a u isto vrijeme tako prirodno sve stoji na svome mjestu.Inspiracija boja i dezena staroga bosanskog ćilima, prešla je u vizure oblika i obrise suvremenog dizajna. Pa tako, dok se u jednoj od smještajnih jedinica opuštate promatrajući selo kroz karirane zavjesice, primijetit ćete najneobičniju igru oblika i kombinacija drveta i opeke na suprotnome zidu. Smještajni kapacitet čini 95 ležajeva, raspoređenih u 20 apartmana i 25 soba. Ako želite organizirati konferenciju u malo drugačijem ambijentu ovo etno selo posjeduje i moderno opremljenu konferencijsku dvoranu u amfiteatarskoj postavci s kapacitetom 100 sjedećih mjesta. U ponudi su i dvije manje sale, pogodne za sve oblike sastanaka, predavanja, edukacija, radionica i sl.
Spa centar


Intima i sklad sadržaja Spa centra "Čardaci" uključuje finsku (suhu) i tursku (parnu) saunu, zonu za opuštanje i hidromasažni bazen sa slanom vodom. Boravkom u ovom bazenu potičete cirkulaciju svog tijela koje na ovaj način postaje spremnije za tretman u sauni. Finska sauna će potaknuti vaše tijelo na otpuštanje toksina, a turska sauna će pročistiti vaše dišne puteve. Osim saune, gosti na raspolaganju imaju dvije slane pećine, obložene himalajskom solju, starom više od 250 milijuna godina. Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom pomažu tijelu i nervnom sistemu postizanje ravnoteže. Maštovito uređene pećine i atraktivna rasvjeta koja bojama sugerira mir i zdravlje, energiju i opuštanje potpuno su pogodni za bilo koji uzrast, a boravak se posebno preporučuje djeci koja brzo reagiraju na tretmane.

"Kod Crnog Mačka"


O ovom selu sve odiše originalnošću, ali i jednom vrlo pozitivnom duhovitošću. Od naziva objekata, trgova, do vrlo ljubaznoga osoblja. U Pivnici-rakijarnici "kod Crnog Mačka" svake večeri vlada atmosfera iz legendi o junacima. Ovdje možete probati domaće rakije, likeri, veliki izbor piva i pratećih jela. Poput srednjovjekovnih vitezova, svoju hrabrost možete pokazati kušanjem originalnog proizvoda, rakije nazvane "Viteška krv". I baš kao vrtlog vremenskoga stroja, Pivnica će vas odvesti u vremena i prostore koje nikada prije niste imali prigodu osjetiti. Pivnica je mjesto koje bi, zasigurno izabrale i poetske duše... 


Restoran "kod Mlina"


Restoran "kod Mlina" je savršeno mjesto za sve one koji se ukusno i kreativno žele suprotstaviti ubrzanoj svakodnevici i stresu: zamišljen je i realiziran kao ugodno i atraktivno mjesto u kojem gosti mogu uživati u delicijama i pažnji jednako kao i u maštovitom ambijentu koji je osmišljen do najsitnijih detalja. Smješten na jedinstvenoj lokaciji, restoran "kod Mlina" je na inventivan način uklopljen u prirodu te njegova organska forma savršeno korespondira s okolinom. Dizajn interijera odlikuje udobnost, etno motivi, prirodni materijali i topla atmosfera, a s prostrane terase pogled se pruža na jezero, rijeku i potočiće zbog kojih se druženje uz ručak, večeru ili šalicu kave pretvara u nesvakidašnje i opuštajuće iskustvo.

Bogata gastronomska ponuda Restorana Kod mlina zadovoljit će nepca i onih najzahtjevnijih. Ovo malo gastronomsko utočište u ponudi ima raskošni izbor pomno pripremljenih jela spravljenih od najsvježijih namirnica. U restoranu Kod Mlina možete degustirati neka od mnogobrojnih jela iz tradicionalne i internacionalne kuhinje ili se pak odlučiti na svježe riječne ribe kao i specijalitete ovog restorana poput ribljih pljeskavica, kobasica, ražnjića, pašteta te dimljene pastrve. 

Jedinstven jelovnik upotpunjen je bogatom vinskom kartom i velikim izborom najkvalitetnijih domaćih likera i rakija zbog kojih gosti odlaze s osmijehom.


Vodeni park Ribica, s četiri bazena, vodenim atrakcijama, plažama, kafićima, terenima za odbojku i nogomet na pijesku, nezaobilazna je destinacija za sve koji traže ljetno osvježenje, zabavu, odmor i dobre provode.


Tko još može u današnjem surovom, pomalo previše tehnologiji okrenutom svijetu osjetiti bajku? Dopustite Čardacima da vas odvedu na nebo, na zemlju i u vodeni svijet vila, vitezova, junaka i pobjede dobre energije!