Granoff – posvećen izvrsnosti od samog početka

Jasmin Fazlagić

Odijela su dizajnirana za kozmopolite, ljude koji vole klasiku, a koji u isto vrijeme drže korak sa posljednjim modnim trendovima.

Priča o kompaniji


Priča o jednoj od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija počinje pričom o fudbalu. Emir Granov bio je uspješan internacionalac, reprezentativac Bosne i Hercegovine koji po završetku svoje uspješne karijere odlučuje da nastavi obiteljsku tradiciju, te osniva kompaniju Granoff. Cilj kompanije je bio kao i u fudbalu. Dosegnuti sami vrh. No ovog puta radilo se u muškom odijevanju. Kompanija je osnovana 2003. godine kao prvi brend u našoj zemlji specijaliziran za mušku modu, odnosno proizvodnju muških odijela, košulja i kravata koje su namijenjene za posebne prilike. 

Kao i svaki početak i ovaj je zahtjevao jako puno ulaganja. Ne samo financijskih. Emir je bio gost na svim sajmovima mode, pratio je dešavanja i skupljao imena samo najboljih. Tako je došlo do suradnje s najrenomiranijim svjetskim kompanijama za proizvodnju tkanina.


Bosanci i Hercegovci su prepoznali uloženi trud i svoje povjerenje poklonili Granoffu. Zbog velikog interesovanja i potražnje za Granoff proizvodima otvoreno je devet ekskluzivnih maloprodajnih objekata od kojih se tri nalaze u Sarajevu (Titova ulica, BBI Centar i SCC), dva u Mostaru (Mepas Mall i Fejićeva ulica), te ostali maloprodajni objekti u Tuzli, Zenici, Banjaluci, te novootvorena poslovnica u Bijeljini. 


Kako je Granoff postao sinonim za odijelo, te ispitivanjem tržišta iz ove kompanije odlučili su da komadi od prethodnih sezona budu dostupni po nižim cijenama u prvom Granoff outletu u Fejićevoj ulici u Mostaru.


S dolaskom zimske kolekcije planirano je renoviranje poslovnice u Titovoj ulici, a poslovnice u SCC-u i BBI centru već su obukle novo ruho kako bi se nova kolekcija još bolje približila kupcima. 


"Mi ostavljamo dio sebe u svakom proizvodu koji se napravi. Jedna je stvar praviti odjeću, a druga savršenu odjeću. Biramo najfinije tkanine poznate čovjeku. Putovali smo svijetom da bi ih vidjeli i osjetili , a zatim kombinirali. Na kraju, mi ih spajamo s predanošću i upornošću. Odlučnost da se stvori zapanjujući proizvod zahtijeva kontinuirano poboljšanje. Nadziremo svaki korak, od kontrole sirovina, proizvodnje, planiranja i održavanja. To je razlog zašto naši proizvodi nikada ne variraju, čak ni milimetar, sve radi rigoroznog parametara kvalitete"- izjavili su iz ove kompanije.


S ciljem konstantnog napretka, te prilagođavanja tržištu odlučili su se za izradu različitih kolekcija koje su namijenjene svim generacijama, izrađene od najkvalitetnijih talijanskih tkanina.


Nova linija


Granoff je ove godine obogatio svoj asortiman casual linijom. Nova kolekcija proljeće/ljeto 2018. je pomno birana, te u svojoj ponudi sadrži artikle vrhunskog kvaliteta i modernog dizajna koji su neizostavan dio garderobe svakog modernog muškarca. Granoff komadi predstavljaju izvrstan omjer cijene i kvalitete. Materijali koji se koriste za izradu odijela su isključivo talijanske tkanine renomiranih proizvođača kao što su: Zegna, Cerruti, Marzotto i Tessilstrone dok se za izradu košulja koriste Monti i Albini tkanine. Kolekciju čine jakne, džemperi, majice, kaiševi, pamučne hlače… Još jednom su dokazali kako prate trendove, te su novu kampanju snimili u Dubaiju. Uz najbolje stručnjake u toj branši- srpskog manekena Borisa Stamenkovića i sarajevskog fotografa Jasmina Fazlagića fotografije predstavljaju sve ono što karakterizira novu kolekciju - luksuz, profinjenost i elegancija.


Nova kolekcija je dostupna u svim poslovnicama od aprila, a sudeći po prvim reakcijama, muška publika će nastaviti ukazivati svoje povjerenje ovom brendu.

Granoff odijela osvajaju regiju


Sljedeće godine planirano je širenje tržišta s otvorenjem dvaju poslovnica u Zagrebu i Beogradu, a u već su u potrazi za idealnim lokacijama u Dalmaciji i Sloveniji. Granoffova odijela osvojila su i mnoge poznate ličnosti, kako iz BiH i regiona, tako i šire. Prepoznatljivi Granoff brend tako nose i Dino Merlin, Hari Mata Hari, Zdravko Čolić, Halid Bešlić, Enis Bešlagić, bosanskohercegovački nogometni i rukometni reprezentativci, ali i brojni političari. 


Ova kompanija je više puta pokazala da je društveno odgovorna kompanija sponzorirajući mnogobrojna dešavanja u našoj zemlji.