Jusuf Nurkić je najplaćeniji bh.sportista u historiji BiH

getty images

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić nedavno je potpisao novi četverogodišnji ugovor s NBA ekipom Portland Trail Blazersa te će za četiri godine zaraditi blizu 40 miliona eura, odnosno blizu 10 miliona godišnje, što ga čini trenutno najplaćenijim sportistom BiH.

Nurkić je u julu potpisao novi četverogodišnji ugovor s Portlandom vrijedan nešto više od 40 miliona eura, što znači da će svake godine biti bogatiji za deset miliona eura. 


Nakon što je potpisao novi ugovor Nurkić je prestigao Mirzu Teletovića koji je kao član Milwaukee Bucksa zarađivao devet miliona eura godišnje, a zanimljivo, bh. centar je očekivao mnogo izdašniju finansijsku ponudu, ali nijedan klub, pa ni Portland, nije želio ponuditi 15 i više miliona dolara po sezoni.


Poređenja radi, Miralem Pjanić trenutno u Juventusu ima godišnju platu od 6,5 miliona eura, a Edin Džeko u Romi 4,5 miliona eura.


Džanan Musa, koji je kao 29. pick izabran na NBA draftu, za četiri godine u dresu Brooklyn Netsa trebao bi zaraditi osam miliona eura, što je dva miliona eura godišnje.