Uspješan vikend za bh.sportaše

Aida Režepagić za SNL magazin

Ovaj vikend je bio posebno uspješan za bh.sportaše. Postigli su značajne rezultate na međunarodnoj sportskoj sceni, te najavili još veće uspjehe za naredni period.

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo pobjedom se vratio u ring.  Popularni “Bombarder sa Neretve” Damir Beljo imao je povratnički meč na borilačkom spektaklu "Fight Night Zagreb" u zagrebačkoj Areni u kojem  je pobijedio njemačkog boksera poljskog porijekla Lukasa Paszkowskyog. 


Uspješan vikend je bio i za reprezentaciju BiH u fudbalu, koja je ovog vikenda pobijedila Sjevernu Irsku u Belfastu u sklopu takmičenja UEFA Liga nacija. Naša reprezentacija nije igrala ubjedljiv fudbal i uočljivi su bili veliki problemi u odbrani koja je kroz cijelu utakmicu stvarala probleme reprezentaciji. Na drugoj strani, igrači su iskoristili najbolje dvije prilike koje smo imali i doveli reprezentaciju u vodstvo od 0:2. Na kraju smo svi morali malo strepiti budući da je Sjeverna Irska u sudačkoj nadoknadi od 6 minuta stalno napadala, ali su se naši reprezentativci uspješno odbranili. Iako je reprezentacija Sjeverne Irske bila dominantnija ekipa na utakmici, naši reprezentativci su potvrdili fudbalsko pravilo da je na kraju utakmice samo bitan rezultat na semaforu.


Nadamo se da će u slijedećem periodu biti još uspjeha, budući da bh.reprezentacija igra protiv Austrije u Zenici u sklopu takmičenja UEFA Liga Nacija, košarkaška reprezentacija igra utakmice protiv Finske i Češke i  nogometašice SFK Sarajevo igraju protiv velikana engleskog fudbala Chelsea u šesnaestini finala Lige prvaka za žene.