Gdje na odmor u septembru?

Bliži se sredina septembra, a još uvijek niste otišli na svoj zasluženi godišnji odmor?

Ne očajavajte. Sunca će biti još ako je vjerovati meteorolozima, a svakako kažu da je septembar jedan od najboljih mjeseci u godini za putovanja. Posebno ako je vaša destinacija Mediteran jer su temperature zraka prijatnije, a more je dovoljno toplo za plivanje. A najbolja stvar s odmorom u septembru je da su guže manje, kao i cijene.


Savjetujemo vam nekoliko destinacija za odmor u septembru:


Hrvatska


Vjerujem da većina vas dijeli moje mišljenje da nema ljepšeg mora od Jadranskog. Imajte na umu da je voda u Istri u septembru mjesecu nešto hladnija nego u Dalmaciji i Dubrovniku. Cijene na hrvatskoj obali posljednjih godina su zabilježile veliki skok, tako da je mjesec septembar idealan da uživate u svim čarima susjedne nam zemlje, a da vaš novčanik ne pati.


Otok Hvar je najosunčaniji otok Jadranskog mora, te ukoliko ga niste posjetili do sad, pravo je vrijeme za to.Crna Gora 


Ako želite da ljetujete u najbližem komšiluku, a da se ne radi o Hrvatskoj i Bugarskoj, onda je Crna Gora rješenje za vas. Jadransko more je toplo u septembru, za nekoliko stepeni je samo hladnije u odnosu na juli i august. Plaže i more su čistije. Budva i Petrovac su tokom ljetnjih mjeseci prepuni ljudi, a u septembru je pravo uživanje ljetovati na nekoj od ovih destinacija. Čak se i Sutomore poznato po gužvama pretvori u mirno ljetovalište tokom septembra.


Budvanska rivijera je najbolja da se doživi u septembru, kada nema gužve.Turska


Neka Turska bude vaš odabir ako želite da se kupate i sunčate tokom cijelog mjeseca septembra. Temperatura početkom septembra se kreće oko 30°C, ali se dešava da bude još toplije. Kemer i Belek odlikuju veoma topli dani, vjetar, toplo i čisto more. Vlažnost zraka je niža što znači da se mnogo lakše diše nego za vrijeme jula i augusta.


Pored Kemera i Beleka, tu su i Alanya i Antalya. Tu je već moguća kiša, ali ona osvježavajuća.Sicilija


Idealna temperatura na Siciliji je u septembru, a odmor je tada najbolji jer turisti mogu da uživaju u slatkom grožđu i sviježem maslinovom ulju. U Taormini se već prodaje kestenje, a stići će i mandarine. Najveći broj muzičkih festivala se održava u septembru, a mnogi su posvećeni vinu. More je na Siciliji toplo, a na plažama nema gužvi. 


Prosječna temperatura u septembru: 28 stepeni.