Galaxy Note9 je super moćan

getty images

Galaxy Note je uviјek donosio moćnu tehnologiju u ruke onih koji žele više. Sada potpuno novi Galaxy Note9 prevazilazi čak i ta visoka očekivanja i fokusira se na ono što je najvažnije u današnjem uvijek povezanom, mobilnom sviјetu.

Kao što vam je već poznato, Note 9 izravni je nasljednik prošlogodišnjeg modela Galaxy Note 8, s kojim dijeli praktički isti dizajn, no ove godine u donekle drukčijoj paleti boja. Istini za volju, malo tko je i očekivao neki radikalan dizajnerski zaokret, budući da je već i osmica donijela prilično dobar omjer zaslona i „mesa“. Samsung nije popustio pomodnim trendovima izrade smartfona sa zubom na vrhu zaslona, što svakako treba gledati pozitivno, ali isto tako ne odustaje ni od zakrivljenog Edge zaslona, koji je dizajnerski inače izvrstan detalj, ali i upitne ergonomije, posebice u kombinaciji u radu s olovkom, no tome nešto kasnije.


Budući da nema posebnih novosti po pitanju dizajna, osim promijenjene pozicije čitača otisaka prstiju, koja je sada na logičnijem mjestu, ovogodišnja Samsungova perjanica se fokusira na novosti ispod haube. Samsung je u Note 9 ugradio najnovije tehnološke detalje uz istovremeno povećanje kapaciteta baterije, što nikako ne treba zanemariti.


Galaxy Note 9 i sa sobom je dovukao veliku 4000 mAh bateriju koja po nekim testovima ima bolju autonomiju od one u Huawei P20 Pro. Skener otiska prsta smješten je na normalnije mjesto, zaslon je još malo narastao (na 6.4″), dizajn se rafinirao, nadogradio se hardver…..Izgleda da se ponavlja ista ona priča koja se dogodila sa Galaxy S serijom – Galaxy S9 je doslovno izgledao kao da je Samsung slušao korisnike i popravio sve što nije bilo dobro u Galaxy S8. 


Je li Galaxy Note 9 popravio sve što nije bilo dobro na Note 8?  Na prvi pogled itekako izgleda da jest.

Kako sa vama čini novi Galaxy Note 9?