Amel Kapo: Prvi odmor s Makom

Aida Redžepagić za SNL magazin

Smatramo da vam ne trebamo posebno predstavljati Amela Kapu. Kapo je netko tko je svojim radom i trudom zaslužio titulu “Muškarac godine 2017". Diplomirani profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja, nedavno je kako kaže dobio i njemu najdražu titulu, postao je tata. 


Amela smo pitali kako ga promijenilo očinstvo: “Iako zvuči kao klišej, očinstvo me je zaista promijenilo i učinilo potpunijom osobom. Rekao bih da sam se dobro snašao, a moja supruga to može potvrditi. Pokušavam biti involviran u sve segmente njegova odrastanja: presvlačim ga, oblačim, uspavljujem... U početku sam spavao kao beba, budio sam se svaka dva sata. Sada je situacija puno bolja, beba prespava skoro cijelu noć.”


Sezona godišnjih odmora je iza nas, a Amel je sa suprugom i novim članom uspio ugrabiti koji dan odmora. Zanimalo nas je da li je to bilo stresno za njih obzirom da je ovo bilo prvo putovanje s najmlađim članom. 


“Odlazak na odmor ove godine bilo je jedno sasvim novo iskustvo. S puno više odgovornosti, požrtvovanosti i pažnje smo provodili dane na Jadranu, a oni su prolazili prebrzo. Naš sin je uživao, plijenio pažnju na plaži. Mnogi roditelji su nas plašili kako će to biti jedno vrlo naporno putovanje, međutim mi smo ga doživjeli baš suprotno. Stvar je prosta, treba se dobro organizirati. Beba je već svjetski putnik, za svoja četiri mjeseca života putovao je oko 4000 km.”, kaže nam Amel.Kao i svaki tata, i Amel ističe kako djeca odrastaju prebrzo. 


“Nakon svakog mog odlaska na neko od takmičenja, po povratku nađem potpuno drugo dijete.”, govori nam kroz smijeh.


Pitali smo ga i za savjet koji bi dao budućim tatama.


Volite, mazite i ljubite svoju djecu. Nemojte da vas bude stid pokazati emociju. Djeca prebrzo odrastaju i nemojte sutra žaliti za propuštenim trenucima.”