Predstavljamo stil poznatog instagramera Mirze Mustafagića

Svi danas provodimo više vremena na društvenim mrežama nego što bismo možda i trebali. Neke profile rado pratimo, komentiramo i s nestrpljenjem iščekujemo novi story. Jedan od tih profila je svakako profil mladog Tuzlaka Mirze Mustafagića koji vas svojim šarmom i odličnim smislom za modu sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Na Mirzinim fotografijama uočljiv je njegov jedinstveni stil za koji kaže da je nesavršen, slobodan i njegov. Svoj stil bi opisao kao casual sa primjesama komada koji su timeless i koji se mogu kombinirati uz dosta odjevnih kombinacija. 


“Rijetko kada kupujem impulsivno, zato dugo nosim svu svoju odjeću.”, dodaje Mirza.


Na pitanje u čemu se najbolje osjeća Mirza kaže da je to dobar jeans, bijela košulja i Adidas Stan Smith tene ili chelsea boots.Da li muškarci u Bosni i Hercegovini vode računa od odijevanju?


“Mislim da su žene u prednosti. Rijetko kada vidim muškarca koji je dobro obučen. I ako je dobro onda je samo skinuta cjelokupna kombinacija sa lutke u nekom od high street brendova. Rijetko ko ima originalnosti i hrabrosti da obuče nešto što je drugačije. Muškarci kod nas se uvijek plaše šta će neko reći ako obučeš nešto što nije stereotipno za naše podneblje i mislim da je tu glavni problem. Tako sam nedavno obukao loafers/mokasinke i dobio sam jedan komentar, koji je pretpostavljate, tipičan za naše podneblje, iako su te mokasinke u cijelom svijetu apsolutni hit. Ali, kod nas kad iskačete iz mase to nije dobro. Ja se trudim biti drugačiji i svoj. “, kaže nam Mirza.


Koji je to modni dodatak koji popravi svaku kombinaciju?


“Imam ih više, ali broj jedan su definitivno naočale. Mislim da dobre naočale, koje apsolutno ne moraju biti skupe mogu izuzetno poboljšati svaku kombinaciju. Pored naočala, volim i satove. Također, ukoliko nosim odijelo final touch je uvijek zanimljiva džepna maramica.”


Primjetili smo da nosiš torbe. Šta se najčešće nalazi u njima?


“Volim velike poslovne torbe ili ruksake ovisno o tome gdje idem. Ali tu su obavezno gadgeti poput laptopa, fotoaparata, moj rokovnika i parfem. Ja sam zaljubljenik u parfeme, tako da to uvijek mora biti sa mnom. Trenutni favorit bez kojeg ne idem nigdje je savršena nota Nuit de Megeve od brenda Eight & Bob.”Brineš li o svojoj koži? Koje preparate koristiš?


“Iskreno, kako sam tek ušao u 26. godinu odlučio sam da se više posvetim njegi kože. I dalje kod nas vrijedi zatucano pravilo na Balkanu sa kojim se ne slažem, da muškarci ne trebaju da brinu o svojoj koži. Ja sam odlučio da želim imati lijepu kožu lica i da su ovo godine kada se treba početi brinuti o njoj na pravi način, te već nrkoliko mjeseci koristim La Roche Posay Hydraphase kremu sa kojom sam zadovoljan. Ali, nedavno sam probao Estee Lauder Re-Nutriv kremu i mislim da je to sljedeća investicija jer koža nakon nje je savršena. Proizvodi bez kojih ne krećem na put su prethodno pomenuta krema i parfem te savršena nova linija šampona iz DM-a Nature Box i ono čemu posvećujem izuzetnu pažnju je higijena zuba za što koristim Curaprox četkicu za zube, interdentalno putno pakovanje četkica i njihov kaladont koji mi odlično odgovaraju. “