Ovo su satovi najboljih tenisera svijeta

Elitni brendovi satova zasigurno znaju kako da na najbolji način predstave svoje satove. A postoji li bolje mjesto od ručnih zglobova najboljih tenisera svijeta? Ne.

Teniseri su najčešće ambasadori ovih brendova, a brendovi izdvajaju i nekoliko milijuna dolara za ugovore. Čini vam se prevše? 


Sudeći po svemu, reklama koju dobiju na ovakav način vrijedna je svakog uloženog dolara. Uzet ćemo za primjer US Open koji je 700.000 gledatelja pratilo uživo, dok je million gledatelja ovaj sportski događaj pratilo preko svojih TV ekrana. Zapravo, žensko finale ove godine pratilo je 1.9 milijuna ljudi. Sam turnir je dobio 18 milijuna interakcija na društvenim medijima i preko 92 milijuna pregleda video snimaka. Kada sve to uzmemo u obzir, onda nije ni čudo što se najveći brendovi nadmeću za svojih pet minuta na terenu.


Velike zvijezde tenisa odavno imaju svoje sponzore. Na primjer, Roger Federer jedan od najboljih tenisera današnjice je brend ambassador Rolexa. Roger Federer, pored omiljenih Rolex Day Date II i Date just satova, poseduje i rijedak, a među kolekcionarima izuzetno poželjan Rolex Cosmograph Daytona 6263 “Paul Newman” model sata proizveden 1981. godine koji mu je poklonila supruga za njegov 30. rođendan. 


Rolex Cosmograph Daytona 6263 pripada prvoj originalnoj seriji satova i proizvodio se od 1971. godine pa sve do 1988. godine ali u malom broju te danas ima izuzetno visoku vrijednost na tržištu polovnih satova i predstavlja san svakog ljubitelja i kolekcionara Rolex satova. Federer je s Rolexom potpisao ugovor 2006.godine, kada je već imao iza sebe devet Grand Slam pobjeda. Roger je od tada podigao još jedanaest trofeja, a svakog puta je na ruci imao Rolex.
Seiko smatra da Novak Đoković mora podešavati svoj sat otprilike šezdeset puta godišnje zbog njegovih putovanja, pa su zato odlučili da ga poštede te muke i poklone mu Astron Novak Djokovic Limited Edition SSE174 sat, vrijedan 3.000 dolara. Ovaj model ima funkciju dualnog vremena koja se prilagođava na vašu trenutnu lokaciju pritiskom na jedno dugme. U pitanju je GPS sat sa nevjerojatnom preciznošću. Njega pokreće solarna energija, a obložen je specijalnim Seiko crnim slojem, zbog čega je otporan na ogrebotine i nikada neće izgubiti boju. Rafael Nadal od 2010.godine na svom zglobu nosi skupocijene Richard Mille modele, a jedan koji je napravljen pomjeri za njega, sa cijenom od 525.000 dolara je izgubio na Rogers kupu održanom u Torontu 2008.godine, dok je model vrijedan 370.000 dolara, Richard Mille RM027 zamalo izgubio na 2012 French Open turniru.