Drugi po redu Craft Block u subotu u Zemaljskom muzeju

PR

U subotu, 22. septembra 2018. godine od 12:00 – 22:00 sata održat će se drugi po redu Craft Block – događaj koji će u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja okupiti okupiti umjetničke i pivarske obrte iz naše zemlje.

Tako će na jedan dan, muzej svoj izložbeni prostor ustupiti mladim zanatlijama i ugostiti će čak 15 izlagača koji stvaraju novu generaciju proizvoda i rukotvorina na BiH tržištu.


Fokus događaja je na novoj generaciji obrtnika koji su svoje ideje pretvorili u stvarnost sa vrlo malo ili gotovo nikako kapitala. S obzirom na veliki trend u regiji i svijetu, najviše izlagača su zanatske pivare koje postaju sve popularnije i u BiH, pa će tako posjetioci moći isprobati najbolja bosanskohercegovačka craft piva: Gelender (Sarajevo), Semizburg (Semizovac), Castrum (Doboj), Gorštak (Banja Luka), Silvertown (Srebrenica), Trigger (Prnjavor) i Drama (Prijedor).

Sa svojim asortimanom piva i burgera predstaviće se Majstor za Pivo iz Istočnog Sarajeva, i restoran Tavola. Uz mirise i okuse bosanskohercegovačkih piva i hamburgera , posjetioci će u bašti Zemaljskog muzeja plesati uz probrane ritmove dobro poznatih sarajevskih DJ-eva Mr Mehicana i DJ Rupaara.