Želimo Bremont sat Toma Hardya koji nosi u filmu Venom

Bremont, Sony Pictures

Pređite na mračnu stranu…

Tom Hardy nije baš lijep u novom Marvelovom filmu o antiherouju, Venomu. Ipak, sat koji on nosi zaista je oličenje ljepote i minimalizma. Crni sat pilotskog stila nastao je kao dijelo brenda Bremont, cool kompanije iz Velike Britanije, a inspirisan je klasičnim automobilima i avijacijom, sa snažnom povezanošću sa vojskom.


U2/51-JET sat kako mu je ime, dijeli neke elemente dizajna sa unikatnim satovima koje je naručila britanska kraljevska avijacija, odnosno njihova opaka stota divizija, koja obezbjeđuje “agresorski” avion za treninge vazdušne borbe. Hardy je fan Bremont brenda i kolekcionar satova u pravom životu, pa smo ranije imali prilike da ga vidimo sa Rolex i Omega modelima. Vjerujemo da mu je ovaj intrigantni model zaista lijepo legao na ruku.Inspirisan stealth fighter avionima, njegov novi sat je zapravo najmračnija kreacija Bremont brenda do sada, sa kućištem od čvrstog nerđajućeg DLC čelika, automatskim mehanizmom i rezervom energije od tridest osam sati.


Sa vodootpornošću do dubine od sto metara, ovaj časovnik ima otvorenu poleđinu kućišta od tamnog stakla, što je još jedan debitantski dizajn Bremont brenda, a osobi koja posjeduje ovaj model daje priliku da zaviri unutar mehanizma.

Sa cijenom od 5.395 dolara, ovaj model se pridružuje čitavom arsenalu sasvim crnih satova koje možemo vidjeti kako na ekranu tako i van njega ove sezone.


U saradnji sa Venom Studio Sony Pictures, Bremont je također obojio svoj nagrađivani retro francuski vojni Broussard avion kao omaž filmu i ovo satu. Inspirisan borilačkim avionima Drugog svjetskog rata, umjetnik Adi Franov podario je ovom avionu prijeteća usta puna oštrih zuba. Avion je dio privatne kolekcije osnivača Bremont brenda, Nicka i Gilesa Englisha.Inače, Bremont brend također svojim fanovima nudi priliku da osvoje par karata za losanđelesku premijeru Venoma 1.oktobra, uključujući smještaj i avionsku kartu.


A svjetsku premijeru filma Venom možete pogledati 04. oktobra u Multiplex Cinema City.