Emina Husedžinović- Ibrahimović predstavila kolekciju Secesija

Modna manifestacija Ulcinj International Fashion Night održala se 15. i 16. septembra u Ulcinju. Ovaj dvodnevni modni događaj bio je domaćin crnogorskih, ali i dizajnera iz inostranstva.

Svoju kolekciju Kosmos predstavila je i Emina Husedžinović-Ibrahimović, jedna od najboljih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera.


Ovaj festival osim odlike internacionalnog, poprimio je i karakter tradicionalnog. Cilj festivala je bio da se u Crnoj Gori i regionu “probudi” svijest o značaju mode jer je moda veliki i važni dio kulture.


U Emininoj kolekciji Secesija možete vidjeti bogate haljine sa elementima orijentalnog kostima s utjecajem austrogarskog kostima iz Beča, kako u umjetnosti i  arhitekturi, tako i u kostimu. Svila, taft i grež svila kao osnova koja je ukrašena s metalnim oblicima kujundžiskog rada, koje je ručno za ovu priliku izradio Omar Krasnić, čovjek koji metal pretače u umjetnost. Emina je poznata kao čuvar bh. tradicije, stoga i ne čudi što se i ovaj put inspirirala tradicijom s naših dvorova.


Svoje kolekcije predstavili su i dizajneri: Diaz Kova, Toni Gurthi, Radojka Tepavac, Marina Kosorić, Ana Kujundžić, Anđela Vučinić, Yllka Brada, Eden atelier – Edita Nimanbegu, Hunt by Kristina i Lazar.