McGregor predstavio svoj novi Irski viski

getty images

Zvijezda borilačkih sportova Connor Mcgregor je postao osnivač, direktor i većinski vlasnik Proper No Twelve Irish Whiskeya.

Prvo je postao najveće ime u mješovitim borilačkim vještinama, a zatim je počeo da se bavi boksom da bi zaradio milione u svom jedinom profesionalnom bokserskom meču. Sada, prije nego što se suoči sa do sad nepobjeđenim Khabibom Nurmagomedovom, odlučio je da postane neosporeni kralj alkoholne industrije sa predstavljanjem svog Irskog viskija.


Napravljen od strane njegove kompanije, Eire Born Spirits, Proper No Twelve je dobio ime po njegovom rodnom gradu. “Dolazim iz mjesta poi menu Crumlin, u Dublin 12.  To mjesto je meni veoma drago. Tu sam naučio kako da se borim: Napravilo me onim što sam danas. Taj grad je dio mene svaki dan.” , kaže McGregor.


McGregor je odlučio napraviti ozbiljan Irski viski, u koji ne samo da vjeruje, nego je ponosan što će ga promovisati i staviti svoje ime na njega. Zbog toga je tražio pomoć od najstarije viski destilerije ( koja je u Irskoj)  i koristio ekspertizu velikog majstora destilatora Davida Eldera kako bi stvorio savršen okus.“Napravili smo blizu 100 mješavina i na kraju odabrali onu jedinu koja je predstavljala pravu viski mješavinu.”, poručio je McGregor. Korišteni su  sastojci iz područja koje je poznato po svom plodnom tlu i čistoj izvorskoj void. Rezultat je složen i sofisticiran duh koji donosi lagan okus sa malo vanile, meda i prženog drveta. 


Kako bi proslavio predstavljanje, McGregor je nazdravio “prvim odazivačima” – članovima pomoćnih servisa koji su prvi na mjestima nesreće (vatrogasci, osoblje Hitne pomoći…). 


Oni su skriveni heroji koji djeluju sa hrabrošću i odgovaraju na zov dužnosti za osobe u nesrećama”. 


Kroz njegovu kompaniju McGregor će donirati pet dolara humanitarnim organizacijama i servisima kao što su vatrogaci, Hitne pomoći i drugi, za svaku kutiju koja bude prodana.