Paul Robinson i Andre D'Cruze: Bilo je lijepo voziti putevima BiH

Nedavno je održana manifestacija PORSCHE EXPERIENCE za kupce i potencijalne kupce ovog prestižnog brenda. Učesnici ovog zanimljivog i nesvakidašnjeg događaja testirali su dvanaest najnovijih Porsche modela koje je koje je proizvođač iz Stuttgarta uvozniku Porsche BH stavio na raspolaganje.

Tim povodom, razgovarali smo s Paulom Robinsonom, šefom cijelog Driving programa za CEE i Andre D'Cruze, možemo slobodno reći vozačkom zvijezdom koju obilato angažuju proizvođači poput Porschea ili recimo McLarena.


Da li ste kao dijete sanjali o tome da budete profesionalni vozač?


Paul Robinson: Bio sam od malih nogu veliki ljubitelj trkanja. Kada sam imao osam godina, otac me je odveo na karting prvi put i od tada mi je postao san da uspijem u motornoj industriji. Profesionalno sam se utrkivao sve do moje dvadesetsedme godine, prije nego što sam dobio priliku da radim sa Porsche-om i tako sam se pridružio Porsche porodici sa kojom radim posljednjih jedanaest godina.


Andre D'Cruze: Svakako! Već od malih nogu pokazao sam veliku strast prema autima i utrkivanju. Proveo sam  trinaest sezona u utrkama i osjećam se sretnim da mogu živjeti od svoje strasti nakon dvadestet godina provedenih u ovoj industriji.Koja je najbolja cesta kojom ste se vozili?


Paul Robinson: „Najbolja cesta“ je teško pitanje. Autoputevi u Njemačkoj su uvijek posebni kada nemamo ograničenja na brzinu, ali za uživanje u vožnji ništa nije bolje od lijepih planina sa pogledom na more.


Andre D'Cruze: Furka prolaz u Švicarskoj je veoma zabavan, pogotovo ako se ustanete veoma rano da pobijedite bajkere.Koja auta posjedujete?


Paul Robinson:Posjedujem a VW Passat i Ford Mustanga Fastback iz 1965. godine.


Andre D'Cruze: Posjedujem Guilietta QV. Moja supruga je vlasnica Toyota IQ i ne do dozvoljava mi da vozim taj automobil. 


Koji je vaš najdraži Porsche?


Paul Robinson:Porsche je danas jedino istinsko sportsko auto koje se može koristiti u isto vrijeme na utrkama, vožnje na posao i do supermarketa. Zbog ovoga je vaše pitanje teško jer Porsche ima široku ponudu modela za svakoga. Moj lični favorit za utrku bi bio GT3, za vikende 911 GTS a za svakodnevno Panamera 4 e-hybrid.


Andre D'Cruze: Gledao sam 1000 km utrku u Brands a Hatch i volim gledati Dereka Bella u Grupi C 962 sportskih auta. Na putu sam veoma sretan sa Panamera Turbo ST budući  da vodim računa o svojoj porodici. Vozio sam ga na stazi i nevjerovatno je brz.


Koji su vaši najdraži F1 i rally vozači?


Paul Robinson: Najveći favoriti svih vremena su mi Senna i Schumacher. Trenutno najbolji F1 vozač je Kimi Raikkonen, a za Rally to je Sebastian Loeb sa nevjerovatnim talentom.


Andre D'Cruze: Gilles Villeneuve i Ayrton Senna su heroji mog djetinjstva. Imao sam sreću da upoznam Sennu i da sjedim u njegovom Toleman F1 bolidu. Trenutno ja mislim da je Verstappen veoma zabavan za gledati. U Rally-u mislim da je Loeb na jednom višem levelu.


Šta mislite o putevima u Bosni i Hercegovini?


Paul RobinsonPutevi u Bosni i Hercegovini su stvarno prelijepi. Prizori koji oduzimaju dah sa zelenim planinama i nevjerovatnim rijekama i jezerima. Privilegija je voziti se ovim putevima i uživati u krajoliku.


Andre D'Cruze: Bilo mi je veoma zabavno voziti putevima kroz planine na putu do Mostara. I veoma lijepo i izazovno.