Odaberite najbolju teretanu zahvaljujući ovim kriterijima

getty images

Svakih nekoliko godina se tema fitnessa, vježbanja i zdrave prehrane nanovo aktualizira. Naravno, one koji su aktivni vježbači to ne dotiče jer svoju rutinu već imaju, no svakako bi moglo zainteresirati i potaknuti one koji stalno razmišljaju o tome da počnu s treningom, ali uvijek nešto čekaju – novu godinu ili ponedjeljak.

Ne čekajte. Nakon što ste odlučili da počnete s vježbanjem, morate pronaći odgovarajuću teretanu, tj. fitness centar.


Postoji nekoliko najčešćih kriterija po kojima ljudi biraju teretanu u kojoj će se u narednih nekoliko mjeseci znojiti i graditi bolju verziju sebe. Prva je uglavnom blizina kuće, posla ili fakulteta; ovisno o tome kada planiramo trenirati. Oni koji treniraju poslije posla najčešće biraju teretanu blizu kuće jer znaju da kada se još „ubiju“ od treninga, lako i brzo će stići kući i krenuti s odmorom. Ako ćete trenirati ujutro, najbolji izbor je teretana u blizini radnog mjesta. Tako ćemo izbjeći gužve nakon vježbanja, a i nećemo imati izlike ujutro preskočiti trening jer je ionako usput do posla – grižnja savjest će uraditi svoje ako samo prođete pored nje.


Ako smo već odlučili trenirati ujutro prije posla, drugi jako bitan kriterij je uređenost, funkcionalnost i čistoća svlačionica i tuševa. Nitko ne želi doći na posao znojan i nezavidnog mirisa.


Vježbači rekreativci koji tek započinju svoje fitness putovanje i treba im samopouzdanja u početku, trebali bi odabrati teretanu u kojoj ne prevladavaju samo profesionalci, bilderi, fitness modeli i slično. Najugodnije ćete se osjećati okruženi onima sličnim sebi; koji ne ganjaju nikakve titule, nego samo žele biti zdraviji i možda izgubiti koji kilogram.


Osim ovih kriterija, važna je u muzika, klima i parking. Nitko ne voli preglasnu muziku od koje ne čujete ni vlastite misli, a ni prejaku niti preslabu klimu. 


Za one koji dolaze u teretanu svojim limenim ljubimcem, parking je važan jer nitko ne želi kružiti pola sata oko teretane tražeći mjesto za parking.


Nadamo se da smo vam pomogli i olakšali kriterije za odabir teretane. Vrijeme je da se pokrenete.


Sretno!