Instagram ima novog direktora

getty images

Facebook je u ponedjeljak objavio da je Adam Mosseri imenovan na funkciju direktora Instagrama nakon dugogodišnjeg angažmana na poziciji izvršnog direktora u Facebooku.

Adam Mosseri, dosadašnji zamjenik direktora za proizvode, postao je novi direktor Instagrama, aplikacije za razmjenu fotografija koja je u vlasništvu Facebooka. Iz američke kompanije su potvrdili da Mosseri preuzima upravljanje Instagramom.

Osnivači Instagrama Kevin Systrom i Mike Krieger su izrazili zadovoljstvo što je Mosseri došao na čelo kompanije. Mosseri je 2008. godine počeo raditi u kompaniji Facebook, u timu za dizajn, nakon čega je prešao u tim za Instagram.

Inače, Systrom i Krieger su prošle sedmice saopćili da su odlučili napustiti kompaniju kako bi "ponovo istraživali svoju znatiželju i kreativnost".

Facebook je kupio Instagram 2012. godine za milijardu dolara u kešu i dionicama, a danas ima više od milijardu korisnika. Systrom i Krieger su osnovali Instagram 2010. godine te su nastavili njime upravljati i nakon prodaje Facebooku.