Kako osvojiti njene roditelje

getty images

Došao je i taj trenutak kojeg se svi bojimo – vrijeme je za upoznavanje njenih roditelja, stoga vam donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći.

Napokon ste osvojili djevojku koja vam se sviđala već duže vrijeme, već neko vrijeme ste u vezi i sada je došao taj tenutak koji uplaši sve muškarce- upoznavanje roditelja. Najčešće se upoznavanja “vrše” na proslavama rođendana ili vjenčanja nekog od rođaka. Donosimo vam nekoliko savjeta kako da ostavite dobar utisak na njene roditelje. 


Pa počnimo. Za početak, lijepo se obucite. Znate kako kažu da je prvi dojam najvažniji. Stoga isplanirajte šta ćete obući za taj susret. Pobrinite se da je odjeća ispeglana i prilagođena događaju.


Nakon što ste se susreli s njenim roditeljima, počinje neformalni razgovor. Budite spremni na “rešetanja”. Zanimat će ih gdje ste upoznali njihovu princezu. Zato, ako prava priča nije neka ili ako je princeza bila pijana prilikom vašeg upoznavanja, uskladite priču za roditelje. Vjerujte, više vole čuti da ste se upoznali u shopping centru ili u fakultetskoj biblioteci nego u zadimljenom kafiću u kasne noćne sate.Tišina za stolom nije dobra, i tu bi vam od pomoći trebala biti vaša djevojka, a možda još i više njena znatiželjna majka. Sigurno će njeni roditelji i iz tvojih usta htjeti čuti čime se baviš, zanimat će ih nešto više o tvojoj obitelji, voliš li životinje, aktualnim događajima u zemlji i svijetu, čak i filmovi i serije mogu doći na tapetu. Pripremite se za razgovor o ovim temama.


Neke od tema koje bi u početku trebalo ne načinjati su politika, vjera, novac, a izbjegavajte i pričanje viceva, barem dok ne osjetite kakav imaju smisao za humor i gdje su granice. 


Posebno se morate potruditi da ostavite dobar utisak na punicu. Zašto? Zato što će ona biti ta koja će sugerirati svojoj voljenoj kćeri da bi možda bilo lijepo da im se pridružiš na večeri, ona će smiriti supruga kad te počne “rešetati” pitanjima, s vremenom će ona biti ta koja će svoju kćer, kada se onih dana u mjesecu jednostavno bez nekog razloga naljuti na tebe, podsjećati da nema razloga za to jer si divan dečko.


Umjereno laskanje i dobre manire su sve što ti treba da osvojiš njezinu majku.


Nakon što ste šarmirali punicu, na red je došao i punac. Njenom će ocu često trebati više vremena, a ona prvotna antipatija s njegove strane vremenom će splasnuti i treba mu dati vremena. S njim treba oprezno, pitajte curu ili iz razgovora s njenom majkom saznajte što ga zanima, što voli, koji su mu hobiji, za koji klub navija – uglavnom, shvatili ste.


I za kraj, ostanite tajanstveni u nekoj mjeri kako bi vas postepeno upoznavali te u konačnici zaključili da ste upravo vi idealan kandidat da budete otac njihove unučadi.