Pravi muškarci koriste korektor

Temu ovog članka mogli bismo zakamuflirati nekim, za macho tipove prihvatljivijim izrazom, međutim u biti radi se o šminki za frajere. Korektor je zaslužan što koža glumaca na crvenom tepihu i manekena na pisti izgleda besprijekorno.

Mnogo drugačije od onoga što vidite u svom ogledalu. Istini na volju, sigurno ste do sada, u trenutcima očaja, posezali za djevojčinim korektorom ili bar pomišljali na takvo što. Ako ovaj proizvod budete koristili pravilno, besprijekoran, holivudski izgled je na dohvat ruke. Potrebno je izabrati pravu boju i pažljivo ga nanositi. 


U nastavku vas tri slavna jet-set šminkera savjetuju koji korektor nabaviti i kako ga koristiti. 


Nica Marcello, rukovodilac u Tom Ford Beauty & Cosmetics kaže, 

"Kada nanosite korektor, na umu vam uvijek mora biti mantra 'manje je više'. Također, želite kvalitetnu i postojanu formulu. Tom Ford korektor za muškarce je kremaste teksture i najbolje ga je prije nanošenja ugrijati prstima. Tako će, jamčimo, nanošenje biti jednostavno, a izgled prirodan."  


Nica također sugerira da potražite proizvode, koji osim što pokrivaju problematična mjesta, sadrže i ljekovite sastojke.


"Tom Ford For Men korektor sadrži kofein, zbog čega je idealan za prikrivanje i umanjivanje inflamacije. Pored toga ovaj produkt i vitamin E, koji štiti i obnavlja vašu kožu, zbog čega je savršen za sakrivanje podočnjaka."


Tom Ford For Men korektor, dolazi u tri nijanse, pa možete izabrati onu koja najviše odgovara vašem tenu. Odabir nijanse je od krucijalne važnosti. "Da bi prikrili tamne krugove, koristite za jednu nijansu svjetliji korektor. Za mrlje i crvene tačke, izaberite nijansu najsličniju vašem tenu", kaže Nathan Jancauskas, osnivač Men's Biz.


Ista stvar je s nanošenjem. "Ako želite da sakrijete tamne krugove, na kožu oko očiju nanesite korektor količine zrna graška i ostavite neko vrijeme da se apsorbira. Ovako umanjujete natečenost i sprječavate da sloj korektora kasnije napukne. Korektor nanesite blizu ćoška oka i razmažite prema vani. Koristeći prstenjak utapkajte korektor u kožu. To će pomoći da se ravnomjerno nanese i da ostane na neoštećen i na željenom mjestu" , kaže Nathan.


Jankauscas preporučuje da ekperimentiramo s paletom proizvoda "Menaji", čija je formula prilagođena koži muškarca. 


The Camo korektor, dolazi u šest nijansi i idealan je za mrlje i zonu ispod očiju.


Iako smo se dotakli količine, način nanošenja i nijanse korektora, nažalost za sve konzumente ne važe ista pravila. Pravi proizvod za vas je onaj koji najbolje odgovara vašem tipu kože. "Za zonu ispod očiju, probajte Ellis Faas korektor" kaže Tony Baumann šef kreativnog odjela u kompaniji Mecca's. "Naša paleta korektora ima 8 nijansi i sve vam osiguravaju odličan finalni efekt" dodaje Nathan.


Ako je vaš problem suha koža, Baumann preporučuje Hourglass 'Hidden Corrective' korektor, koji dolazi u čak deset nijansi. "Odlično hidratizira kožu, prekriva nedostatke, a ne izgleda suho i ispucalo", savjetuje Nathan.