Savjeti za što temeljitije i bezbolno brijanje

Obrijte se temeljito, čisto i bezbolno.

Ovisno o vašoj bradi, u vašem životu bit će mnogo brijanja. Na tisuće njih. Muškarci u prosjeku potroše pet mjeseci svog života na brijanje. Statistike kažu da se više od 90 % muškaraca brije barem jednom na dan.


Brijanje je nekad bilo vrlo jednostavno i uključivalo je četku, sapun, ogledalo i britvicu. Danas ono uključuje razne preparate za kožu lica, prije i poslije brijanja, losione, kreme, gelove, potom brijače aparate, četke te britvice.


Ovo su koraci koje trebate slijediti za što temeljitije i bezbolno brijanje:1. Prije brijanja svakako namočite bradu kako biste omekšali dlake i olakšali si brijanje.


2. Nanesite dovoljno gela za brijanje kako bi nastao sloj koji štiti kožu od trenja i iritacije.


3. Brijte se laganim potezima i bez previše pritiska jer bi posao trebala obaviti britvica, a ne vaša sila.


4. Ne koristite tupe britvice jer, osim što nisu efikasne, mogu iritirati kožu.


5. Koristite neki oblik hidratacije kože nakon brijanja i izbjegavajte preparate koji sadrže alkohol jer on isušuje kožu.


Na pitanje treba li se brijati niz ili uz dlaku, ne postoji univerzalna metoda jer različitim muškarcima i tipovima kože i brade odgovaraju različite stvari, no univerzalno pravilo je da se prvo prođe niz dlaku, a tek onda uz, ako postoji potreba i ako ne dolazi do iritacije kože.