Najbolje frizure za muškarce sa kovrdžavom kosom

SNL

Iako je kovrdžava kosa veoma popularna, mnogi muškarci koji imaju prirodne lokne i kovrdže kažu da imaju velike probleme sa svojom kosom. Kovrdže možda izgledaju sjajno, ali vam ne daju mnogo opcija kada su frizure u pitanju. Kada imate ovakvu kosu, onda se ponekad čini da je svaka frizura ista, jer lokne uvijek upadaju u oči posmatrača. Zbog toga smo odlučili da pomognemo muškarcima sa ovim problemom i da vam predstavimo najbolje kovrdžave frizure.

Kovrdže i lokne unazadAko želite da imate izgled kao najveći zavodnik iz popularne tevenovele, onda je ovo frizura za vas. Kosa treba da bude srednje dužine i treba da bude dovoljno dugačka da se može prebaciti preko vaše glave. Za ovu frizuru će vam biti potrebne dobre četke, kao i jaki preparati za kosu koji se smiriti i usmjeriti vašu frizuru. Na ovaj način ćete skloniti šiške sa čela i tako omogućiti sebi da dobijete potpuno novi izgled.


Undercut sa kovrdžama


 


Ovo je sjajan način da unesete novine u svoj stil i da promijenite izgled iz korijena. Ostavite srednju dužinu na tjemenu glave, a kosu sa strane skratite na kratko.

Dugačke kovrdže


 


Ako imate kovrdžavu kosu, onda nije loše ni da počnete da nosite baš dugu kosu. Na ovaj način ćete maksimalno iskoristiti svoje lokne, a one će se zbog dužine vaše kose izdužiti i učiniti da uvijek privlačite pažnju. Naravno, ovakva kosa je teška za održavanje, ali će uvijek učiniti da sve oči budu uprte u vas.


Moderni afro


 


Zaboravite na afro frizure iz 80-ih godina. Moderni afro je nešto sasvim drugo i omogućit će vam da izgledate sjajno i da vaša kosa bude u prvom planu.


Kovrdžave šiške


 


Kovrdžave šiške mogu biti vrlo interesantne, pa to može biti i vaša sljedeća frizura. Ošišajte se na kratko, ali ostavite da vam kovrdže padaju preko čela. Vidjet ćete da ćete izgledati kao drugi čovjek.