Suspenzija za McGregora i Khabiba

getty images

Connor McGregor izgubio je od Khabiba Nurmagomedova u najvećoj borbi u povijesti UFC-a. Khabib ga je natjerao na predaju nakon sjajnog gušenja.

Khabib Nurmagomedov ostat će šampion UFC u lakoj kategoriji, ali će biti suspendovan. Sportska komisija države Nevade mu je "zamrzla" dva miliona dolara honorara, a predsjednik UFC Dana White je izjavio da će Rus biti sankcionisan zbog dešavanja nakon okršaja sa Conorom.


"Oni su trenutno zadržali Khabibov cijeli honorar i priča se da će ga zadržati trajno. Mislim da to ne bi trebalo da se desi i da treba da uzmu 250.000 dolara. Khabib će svakako zadržati titulu, iako će biti suspendovan. Suspenzija će trajati četiri do šest mjeseci, ali titula mu ostaje", rekao je White .


UFC je suspendovao i Conora McGregora na mjesec dana zbog medicinskih razloga nakon što je poražen od Khabiba Nurmagomedova na UFC-u 229. 


McGregor je poražen u meču u Las Vegasu nakon što je tapkao poslije gušenja Nurmagomedova u četvrtoj rundi. Komisija države Nevade je nakon meča suspendovala McGregora do šestog novembra, a medicinske suspenzije normalna su stvar u UFC-u. Ukupno je 13 boraca s UFC-a 229 suspendovano zbog medicinskih razloga, tačnije suspendovani su zbog vlastite sigurnosti.