Ovo su aplikacije koje preporučuju fitness treneri

Ponekad je odlazak u teretanu nemoguć zbog pretrpanog rasporeda.

A znate kako kažu, gdje ima volje ima i načina. Jer postoje aplikacije za sve, pa čak i za ljubitelje joge i biciklizma. Ono što treneri smatraju iznimno korisnim kod korištenja aplikacija je mogućnost praćenja napretka. 


“Budite dosljedni i svakoga tjedna pregledajte podatke. To će vam pomoći pri identifikaciji problema, odnosno možete otkriti trenirate li previše ili premalo, sagorijevate li dovoljno kalorija i je li vam puls dovoljno ubrzan”, pojasnio je fitness instruktor Pete McCall.


Fitness profesionalci preporučuju ove besplatne aplikacije uz koje će vaš mobitel postati ujedno i vaš osobni trener.


Beyond The Whiteboard

Ova aplikacija namijenjena je ljubiteljima crossfita. Računa sve, a otkrit će vam i koje vježbe izvoditi.

“Koristim je za bilježenje broja dizanja, vremena i udaljenosti trčanja. Bonus je što vas povezuje sa zajednicom i prikazuje vaš rezultat na ljestvici uspješnosti”, rekao je trener Sherry Ward.

Aplikacija ističe vaše snage i slabosti te procjenjuje vašu razinu fitnessa.


Sugarwood

Ova aplikacija obavijestit će vas kada kreira vaš dnevni trening, možete pogledati i videozapise koji će vam pomoći u pripremi, pratiti svoj napredak i povezati se s drugim istomišljenicima.

“Drugima možete dati do znanja da vam se sviđa što rade, a i oni vama. To je odlična motivacija”, smatra trenerica Margie Welch.


Run With DMC

DMC je skraćenica za Detroit Medical Center što znači da koristite aplikaciju uz vodstvo liječnika kojima se možete obratiti za pomoć u slučaju ozljede. 

“Aplikacija korisnicima omogućuje pristup brojnim videozapisima sa savjetima za treniranje, ali i zagrijavanje”, kaže liječnica Kirsty M. Smith.

U aplikaciji možete pronaći i popis domaćih lijekova za određene ozljede uzrokovane prekomjernim vježbanjem, ali i pratiti vlastitu izvedbu.


MapMyRun

Aplikacija MapMyRun pravi je izbor za ljubitelje trčanja koji žele izraditi planove treninga, organizirati rute i vježbe. Svakog mjeseca izlaze novi izazovi kojima se možete priključiti poput određenog broja kilometara koji ćete se obvezati pretrčati. Aplikacija bi vas mogla ohrabriti i na planiranje.


We Time

Ovo je aplikacija za sve koji vole objavljivati videe svojih vježbi na Instagramu. Omogućuje vam da snimate dok će u dnu ekrana biti prikazano točno trajanje.