Stripovski spektakl “Venom“ i dalje prvi

PR

Nema iznenađenja na box officeu: stripovski spektakli su i dalje aktuelni

Stripovski spektakl Venom u režiji Rubena Fleischera i produkciji filmskog studija Sony već drugu sedmicu je prvi na box officeu, kako sarajevskog multiplexa Cinema City, tako i na sjevernoameričkom tržištu. Drugo mjesto na domaćem box officeu pripalo je trećem dijelu komedije Johnny  English Strikes Again, dok na američkom tržištu to mjesto zauzima drama A  Star Is Born, koja predstavlja rediteljski prvijenac glumca Bradleya Coopera u kojem je Lady Gaga odigrala glavnu ulogu. 


Na trećoj poziciji domaćeg box officea našao se akcioni triler Pepermint, koji predstavlja svojevrsnu žensku verziju franšize Taken, samo sada sa Jennifer Garner u glavnoj ulozi žene koja kreće u osvetnički pohod da kazni ubice muža i kćerke. Na američkom tržištu to mjesto je pripalo CGI animiranom Smallfoot.


Četvrto i peto mjesto domaćeg box officea pripalo je filmovima A Star Is Born i Smallfoot, dok na američkom tržištu te pozicije zauzimaju komedija Night School i dječiji avanturistički film o čarobnjacima i vješticama House With A Cloock In Its Walls.