Meisterstück: Majstorija od penkala

PR

Znate li šta čini jedno remek-djelo? Pitajte Montblanc!

Brend Montblanc poznat po svojoj ekspertizi u pravljenju lijepih satova, nakita i kožne galanterije posjeduje i široku lepezu penkala pod nazivom Meisterstück, što prevedeno sa njemačkog sasvim slučajno znači remek-djelo.


Naravno, ne možete samo tako spojiti sintagmu remek-djelo sa bilo čim, ali iz Montblanca skoro vijek usvršavaju svoju vještinu i toliko i koriste etiketu Meisterstück da bi opisali svoja penkala.


Sada su u saradnji sa James Purdey & Sons krerali specijalnu ediciju penkala koja predstavljaju nešto uzvišeno. Savršeno oblikovana od drveta turskog oraha, sa rustikalnim i lijepo izvedenim godovima, penkalo predstavlja više umjetnički objekat, nego samu prostu olovku. Ako je uopšte i moguće opisati tako ovo penkalo...


U svakom slučaju, ako se odlučite na kupovinu ovog zaista majstorski dizajniranog i urađenog penkala, dva puta ćete razmisliti prije nego ga posudite nekome iz ureda. Ono što je sigurno jeste da ćete generacijama unaprijed ostaviti nešto vrijedno. Istinsko remek-djelo.