Nastavak kultnog horora “Halloween“ isprepadao konkurenciju

PR

Top lista pet filmova na američkom i domaćem kino-repertoaru.

Konkurenciju na ovosedmičnom box officeu na sjevernoameričkom tržištu dobrano je “isprepadao“ nastavak kultnog horora Halloween Johna Carpentera, sada u režiji Davida Gordona Greena. Film je za tri dana zaradio 77.5 miliona dolara što čini drugim najboljim otvaranjem u oktobru svih vremena. Sarajevski multiplex Cinema City će na svoj kino-repertoar uvrstiti Halloween od ovog četvrtka, ali za sada na prvom mjestu njihove liste pet najboljih je komedija Night School sa Kevinom Hartom.


Drugo mjesto na američkom box officeu pripalo je filmu A Star Is Born, četvrtoj verziji uspješne priče o aspirirajućoj pjevačici i muzičarki koja se uz pomoć posrnule rock zvijezde probija u muzičkom svijetu. Film je sveukupno zaradio 126.3 miliona dolara. U glavnim ulogama našli su se Lady Gaga i Bradley Cooper. Na domaćoj kino-sceni drugo mjesto zauzima akcioni triler Mile 22 sa Markom Wahlbergom u ulozi CIA-nog operativca koji se našao u opasnoj misji.


Stripovski spektakl Venom našao se na trećem mjestu sa zarađenih 171.1 miliona dolara, a istu tu poziciju drži i na domaćem tržištu. 


Četvrta pozicija je dopala dječijem filmu Goosebumps 2: Hunted Halloween koji je za dva vikenda zaradio 28.8 miliona; CGI animirani Smallfoot na domaćem box officeu je zadržao četvrtu poziciju.


Peto i posljednje mjesto na našoj listi na američkom tržištu pripalo je biografskom filmu First Man koji pripovijeda priču o spuštanju na Mjesec, sa zaradom od 29.9 miliona dolara. Na domaćem repertoaru na petom mjestu se našao film A Star Is Born.