Šta obući na prvom sastanku?

PR

Kažu da odijelo čini čovjeka. Da li je to uistinu tako? No, ukoliko idete na prvi sastanak potrebno je dobro i pažljivo odabrati šta obući.

Prvi sastanci su nešto posebno. Prije svega, potrebno je ostaviti dobar utisak na ljepši spol, a to možete uraditi na nekoliko načina. Prije svega, vaš outfit. Što se tiče oblačenja dukserice na prvom sastanku, to bi moglo pričekati još neko vrijeme. Najmanje treći sastanak, dok izgradite svoju sliku u glavi suprotnog spola trebate ići na sigurno. A to sigurno bi bilo, opet zavisno od osobe do osobe, kombinacija košulja i farmerice, jakna ili mantil, ili džemper i farmerice. 


Potrebno vam je nešto za probijanje leda. To “nešto“ treba kombinirati sa dobrom dozom samopuzdanja, određenim parfemom, i ponovno, dobrom dozom samopouzdanja (jer za žene nema ništa više seksi od muškarca sa samopouzdanjem).


Naravno, postoje dnevne i večernje varijante prvog sastanka i s tim u vezi i odjeća koju trebate obući za tu priliku. Ako je u pitanju dnevna varijanta tu možete kombinirati majice i farmerice, dok za večernji izlazak trebate kombinirati sako sa košuljom i pantalonama “na peglu“.

 

U svakom slučaju, trebate ostavti dobar prvi utisak, a to ćete postići samo ako budete dobro organizovani  sa odjećom i još jednom ponavljamo, dobrom dozom samopouzdanja.