Snapchat je pao s trona najkorištenije aplikacije

getty images

Najviše tinejdžera sad koristi drugu društvenu mrežu.

Snapchat je od svojih početaka bio aplikacija koja je bila nejasna starijim generacijama, no bio je omiljena platforma tinejžerima. Nakon što je Instagram uveo svoje Storiese, Snapchat se našao u problemima, a sve je kulminiralo nakon što je promijenjen dizajn aplikacije.


Nakon što su se pojavili Instagram Storiesi, u Snapchatu su zaključili da im treba nešto novo i odlučili su se za novi dizajn. To im se obilo o glavu, pogotovo nakon što su brojni korisnici neuspješno tražili povratak na stari dizajn.


Prema posljednjem izvještaju analitičke kompanije Piper Jaffray za SAD, Snapchat je pao s trona najkorištenije aplikacije. Sad je na tom mjestu Instagram. Razlika je malena, 84 posto ispitanika reklo je da barem jednom mjesečno koristi Snapchat, dok je za Instagram isto to reklo 85 posto korisnika.


Tinejdžeri su ipak skloniji Snapchatu, njih 46 posto reklo je da im je to najdraža platforma, dok se za Instagram odlučilo njih 32 posto. Facebook je omiljen samo kod pet posto tinejdžera, a koristi ga barem jednom mjesečno 36 posto njih.