Filmovi koji će vas razdrmati i preplašiti

PR

Na redovni repertoar multiplexa Cinema City od danas stižu četiri nova filma: "Bohemian Rhapsody", "Noć vještica", "Park užasa" i "Fahernheit 11/9".

Bohemian Rhapsody je biografska muzička drama o jednom od najvećih rock bendova Queenu. To je priča o ljubavi, boli, prihvaćanju i sjajnoj muzici. Slavljenje talenta Freddieja Mercuryja i legendarnog rock benda, koji je svojom muzikom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog porijekla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra gitaristu Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.


Noć vještica (Halloween) je jedanaesti po redu u „slasher“ franšizi, a režirao ga je reditelj David Gordon Green. Ignorirajući kontinuitet prethodnih nastavaka, scenaristi Green i Danny McBride sada radnju smještaju u vrijeme četrdeset godina nakon što je Laurie Strode, koju ponovno tumači Jamie Lee Curtis, na Noć vještica izbjegla smrtonosni pohod čovjeka pod bijelom maskom.


Park užasa (Hell Fest) je horor od izvršnog producenta serije Živi mrtvaci u kojem glavne uloge tumače Amy Forsyth, Reign Edwards i Bex Taylor-Klaus. Studentica Natalie (Forsyth) dolazi u posjet svojoj najboljoj prijateljici iz djetinjstva Brooke (Edwards) i njezinoj cimerici Taylor (Taylor-Klaus). Da je bilo koje drugo doba godine, njih tri i njihovi dečki bi otišli na koncert ili u bar, ali Noć vještica je što znači da će kao i svi drugi ići u zabavni park HELL FEST gdje ih čeka pravi horor.


Fahernheit 11/9 (Fahernheit 11/9) novi je dokumentarni film Michaela Moorea koji predstavlja provokativni i komični pogled na vrijeme u kojem Amerikanci žive, a naziv filma referira se na dan proglašenja Trumpa kao novog predsjednika SAD-a. Moore za film, koji je objavio uoči kongresnih izbora, kaže da istražuje dva najvažnija pitanja Trumpove ere: Kako je došlo do ovoga i kako se izlazi iz ovoga. Michael Moore rođen je u Flintu u Michiganu i prije upuštanja u svijet dokumentarnog filma radio je kao novinar. Za film Ludi za oružjem 2003.godine je osvojio Oscara za najbolji dokumentarni film, a njegov dokumentarac Fahrenheit 9/11 (2004) o vladavini Georgea W. Busha najuspješniji je dokumentarac svih vremena koji je osvojio Zlatnu palmu na Cennes Film Festivalu.